Den Bosch legt Rotterdam in eigen huis over de knie: 0-3

Den Bosch heeft voor de derde keer in vier jaar bij Rotterdam gewonnen. De ploeg van coach Eric Verboom vertrok ditmaal met een 0-3 zege huiswaarts. Door die zege blijven de geel-zwarten volop in de race voor de play-offs.

Give me everything tonight, zong Pittbull vlak voor het beginsignaal in het stadion van Rotterdam. Een aansporing die Den Bosch direct ter harte nam. Binnen twintig seconden was de eerste kans voor de Brabanders al daar, via Arjen Lodewijks. Het bleek een waarschuwing waar Rotterdam niet op anticipeerde. Vier minuten later werd keeper Derk Meijer namelijk gepasseerd door Koen Bijen, die de voorbereidende actie van Jasper Tukkers – die via de achterlijn opstoomde – kundig afrondde.

Jasper Tukkers in balbezit voor Den Bosch. Jesse van Minde moet in de achtervolging. Foto: Willem Vernes

Rotterdam was in die beginfase zoekende en was, op een schotkans van Thijs van Dam na, praktisch ongevaarlijk. Pas na een kwartier kreeg de thuisploeg meer controle, die vrij snel resulteerde in de eerste corner die door Jeroen Hertzberger tegen de handschoen van Loïc Van Doren werd gepusht. Juist in die sterkere fase van Rotterdam sloeg Den Bosch genadeloos toe. De bezoekers gingen zeer zorgvuldig om met hun eerste corner, die werd versierd door Laz Omrani – volgend seizoen bij Hurley onder contract. Arjen Lodewijks promoveerde de sleeppush van Austin Smith uit de rebound tot de 0-2.

Dijk van een resultaat

De opdracht werd dus een stukje moeilijker voor Rotterdam, dat voor rust nog flinke kansen kreeg op de aansluitingstreffer. De mannen van Albert Kees Manenschijn mochten bijvoorbeeld driemaal aanleggen voor een strafcorner, maar bij iedere variant – Alegra direct, variant, Hertzberger direct – lag Van Doren in de weg. Den Bosch, dat de laatste drie keer minstens een punt pakte in Rotterdam, was dus opnieuw op weg naar een dijk van een resultaat aan de Hazelaarweg.

Foto: Willem Vernes

De tussenstand in de rust zorgde er, met dank aan de spectaculaire ontwikkelingen op de andere velden, bovendien voor dat Den Bosch virtueel vierde stond in de Tulp Hoofdklasse. Een spectaculaire jump voor de ploeg die deze speeldag als zesde begon, zou er dus zomaar aan kunnen komen. Op het veld waarop Den Bosch zelf actief was, gaf het heel weinig weg. Natuurlijk voerde Rotterdam de druk op naarmate het vierde kwart in het zicht kwam. Maar op het moment dat Den Bosch op buigen stond, barstte de formatie van Verboom niet. Zo werd ook de vijfde Rotterdamse corner overleefd.

Stormloop?

De commentatoren van de club voorspelden een stormloop op de Bossche cirkel in het laatste kwart van de wedstrijd. Maar heel erg veel kreeg Van Doren niet te doen. De ervaren verdedigers van Den Bosch sloten hun gevarenzone bijna hermetisch af en ondertussen hield hun ploeg vast aan het eerder genoemd Pittbull-credo. Ze gaven alles om die zege over de streep te trekken. Ballen werden onorthodox weggepompt en de klok werd een vriend, die steeds vriendelijker naar de bezoekers lachte.

Het verhaal werd zelfs nog mooier voor Den Bosch, toen Smith in de slotfase de 0-3 binnensleepte. Door dit resultaat doet Den Bosch helemaal mee in de strijd om de play-off-plekken. Voor Rotterdam was het pas de tweede thuisnederlaag van dit seizoen.

Den Bosch-coach Eric Verboom viert de zege op Rotterdam met Arjen Lodewijks. Foto: Willem Vernes


13 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Wow, Den Bosch heeft zich zo goed als verzekerd van Play offs (mits Rotterdam van Pinoke wint Zondag)

  1. hockey12345

   En zo hoort het

 2. Sander_yoho

  Wat heeft Den Bosch een geweldige wedstrijd laten zien. Juiste taktiek, spelers maken iedere keer de juiste keuze en nauweljjks fouten. Petje af voor het werk van deze jongens en de coach.

 3. JM Mulder

  Als Pinoke wint van Rotterdam, kunnen zomaar Den Bosch en Pinoke de play offs halen...

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Rotterdam heeft nog inhaalwedstrijd tegen Tilburg en gaat in overige wedstrijden echt nog wel een punt pakken, dus zeer onwaarschijnlijk

  2. JM Mulder

   Dan komen ze wellicht op 40 punten, met verder nog wedstrijden tegen Bloemendaal en HGC... Met 9 punten zouden Den Bosch en Pinoke op 41 punten komen..

  3. luchtisblauwgrasisgroen

   Met winst op Tilburg en een punt op 41, en ze hebben beter doelsaldo. Rotterdam gaat derde worden.

  4. JM Mulder

   Had niet verwacht dat ze thuis zouden verliezen van Den Bosch.. wellicht een beetje minder scherpte agv de Tilburgse corona break?

 4. jasper1980

  Zondag wint Rotterdam van pinoke den bosch van Almere en is den bosch 4

  1. 073

   OFNIEEEE JASPER GIJ HEBT DUR VERSTAND VAN MOAT

  2. mrme

   Geef mij zo’n glazenbol ;-)

 5. Sander_yoho

  Wat speelde Den Bosch fantastisch hockey. Juiste taktiek, spelers maken de juiste keuzes en nauwelijks fouten. Petje af voor deze spelers en geweldige coach!

 6. hockeystick1

  Juist zo ja


Wat vind jij? Praat mee...