Dit zijn de finalisten van de ABN-cup

De finalisten van het ABN AMRO Hockey Weekend zijn bekend. Bij de dames gaat de strijd tussen titelverdediger SCHC en promovendus Oranje-Rood. Ook de heren van Rotterdam mogen hun titel verdedigen. Zij spelen aankomende zondag hun finalepot eveneens tegen Oranje-Rood.

Vrijdagavond kwamen alle deelnemende ploegen (tien bij de vrouwen, twaalf bij de mannen) in actie tijdens de halve finales en de overige plaatsingswedstrijden. De heren van Oranje-Rood maakten de meeste indruk door in hun halve eindstrijd landskampioen Pinoké met maar liefst 0-4 opzij te zetten. Oud-international Jelle Galema toonde zich met twee doelpunten weer eens van waarde voor de Eindhovenaren. De overige goals kwamen op naam van voormalig jeugdinternational Jamie van Aart en de Belgische Thibeau Stockbroekx, die beiden ook woensdagavond trefzeker waren.

Op hetzelfde veld neemt Oranje-Rood het zondag in de finale om 14.30 uur op tegen Rotterdam, dat overtuigend won van Bloemendaal. Guus Jansen, EK-winnaar Thijs van Dam en de immer fitte Jeroen Herztberger mochten een doelpunt achter hun naam schrijven. Of het de ploeg van coach Robin Rösch lukt om opnieuw in eigen huis de eerste prijs van het seizoen te pakken, weten we zondag rond de klok van 16.30 uur.

Guus Jansen (midden) en Jeroen Hertzberger (rechts) waren beiden trefzeker voor Rotterdam, dat daarmee een ticket voor de finale van de ABN-cup bemachtigde. Foto: Willem Vernes

Promovendus verrast

Dat Oranje-Rood zich ook bij de dames tot finalist heeft gekroond, mag je gerust een verrassing noemen. Afgelopen seizoen speelde het team van coach Rob Haantjes immers nog in de Promotieklasse. Op de velden van Victoria liet de promovendus opnieuw zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden. Dankzij goals van Guusje Moes (die net als haar zus en Amsterdam-speelster Freeke raak prikte), de uit eigen jeugd net overgestapte Phéline Vos en routinier Lisa Scheerlinck klopte het Bloemendaal met 2-3.

Tegenstander in de finale (zondag om 12.00 uur op Rotterdam) is SCHC, dat met 2-1 nipt te sterk was voor Kampong. Yibbi Jansen was eens niet het goudhaantje. Renée van Laarhoven noteerde wél voor een van de doelpunten tegen haar oude club. Ook jeugdinternational Maud van den Heuvel was trefzeker, waardoor Kampong het moet doen met een strijd om de derde plek.

Bij de overige plaatsingswedstrijden viel vooral de naam Van Campen op. Zowel broer Willem (HGC) als de tegen elkaar spelende zusjes Merel (Rotterdam) en Mijntje (Pinoké) kwamen tot scoren.

Alle teams komen zondag nog eenmaal in actie op HC Rotterdam. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Toegang is gratis. 

Uitslagen halve finales 15 september

Dames

SCHC – Kampong 2-1
Renée van Laarhoven, Maud van den Heuvel | Bente van der Veldt

Bloemendaal – Oranje-Rood 2-3
Wiebke Wahlster, Pien Molenaar | Guusje Moes, Phéline Vos, Lisa Scheerlinck

Heren

Pinoké – Oranje-Rood 0-4
Jelle Galema (2x), Thibeau Stockbroekx, Jamie van Aart

Rotterdam – Bloemendaal 3-0
Guus Jansen, Thijs van Dam, Jeroen Herztberger

Overige plaatsingswedstrijden

Dames

Rotterdam – Pinoké 1-2
Merel van Campen | Mijntje van Campen, Maria Steensma

HGC – Hurley 3-5
Joosje Rijpstra, Mariona Serrahima, Elke Boers | Fleur Loomans (2x), Yasmin Geerlings, Michelle van der Drift, Gitte Michels

Amsterdam – Tilburg 3-1
Freeke Moes, Fay van der Elst, Luna Oijevaar | Daphne Nikkels

Heren

Klein Zwitserland – Laren 3-0
Marco Miltkau, Camil Papa, Aki Käppeler

Schaerweijde – Den Bosch 0-2
Tom Sorsby, Joppe Wolbert

HGC – Kampong 4-1
Seve van Ass, Willem van Campen, Sam Figge, Jan van ’t Land | Terrance Pieters

HDM – Amsterdam  2-1
Yorben Fontaine, Fabian Verzuu / doelpuntenmaker Amsterdam onbekend

 


Wat vind jij? Praat mee...