Dubbelweekend Hoofdklasse op verzoek clubs verplaatst

Het voor volgende weekend geplande dubbelweekend in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren is op verzoek van de clubs verplaatst. In plaats van een extra speelronde op zaterdag 20 februari spelen de ploegen die nu op zaterdag 27 februari. Dat heeft de KNHB zojuist naar buiten gebracht.

Eigenlijk stond er voor komend weekend een dubbel op het programma op de dames, maar vanwege de vorst zijn alle wedstrijden op zaterdag en zondag in de Hoofdklasse afgelast. In het herziene programma van de hockeybond waren de afgelaste speelronden een week verplaatst en moesten ook de mannen, net zoals gepland, dat weekend een dubbel spelen. Omdat de clubs deze week niet buiten kunnen trainen, zagen zij een dubbele speelronde direct na de hervatting niet zitten. Zij spelen daardoor alleen op zondag.

De KNHB heeft ook een plek op de kalender gevonden voor de vier duels uit de Hoofdklasse Heren die afgelopen zondag werden afgelast. De wedstrijden Almere РDen Bosch, Kampong РOranje-Rood, Rotterdam РPinoké en Tilburg РHurley worden nu op donderdag 11 maart (20.30 uur) ingehaald. Dat weekend ervoor is er, in verband met de Pro League-wedstrijden van de Oranje-teams tegen Duitsland, geen programma in de Hoofdklasse.

Speelschema

Het speelschema voor de komende weken ziet er nu als volgt uit:

Datum Wedstrijdronde Dames Wedstrijdronde Heren
20 feb
21 feb Ronde 11 (ongewijzigd) Ronde 10 (ongewijzigd)
27 feb Ronde 10 (was 20 februari) Ronde 11 (was 20 februari)
28 feb Ronde 13 (ongewijzigd) Ronde 13 (ongewijzigd)
11-mrt Inhaal 4 herenwedstrijden van 7 februari j.l.

 


1 Reactie

  1. helenunlimited

    Op welke datum wordt ronde 12 gespeeld?


Wat vind jij? Praat mee...