Een mooi koppel als weekwinnaars in strijd om Gouden Stick

Een mooi koppel ditmaal als winnaars van de weekprijzen in de strijd om de Gouden Stick. Stomtoevallig gingen Pien Sanders (Den Bosch) en Thijs van Dam (Rotterdam), in het dagelijks leven een stel, er allebei met de meeste stemmen vandoor.

Allereerst Sanders, die met Den Bosch een eenvoudige middag had tegen Klein Zwitserland. De landskampioen zegevierde zondag met maar liefst 6-2 in Den Haag. Sanders pikte haar goaltje mee, zij was dertien minuten voor het einde succesvol uit een cornerrebound die de 4-1 opleverde voor Den Bosch. Voor de aanvoerder van de Brabanders was het de eerste treffer van dit seizoen.

Een paar uur later speelde Thijs van Dam een geweldige wedstrijd met Rotterdam tegen Amsterdam. Opgesteld als aanvallende middenvelder vloog de international zijn tegenstanders voorbij, soms alsof er raketten op zijn rug waren vastgebonden. Van Dam was zondag goed voor twee assists tijdens de eclatante 6-1 zege. Hierdoor mag hij zich dit seizoen vooralsnog de ‘voorbereidingskoning’ van de Hoofdklasse noemen. De Rotterdammer bereidde maar liefst zeven goals voor.

Elke speelronde stemmen

Natuurlijk kan er ook dit weekend weer gestemd worden voor de Spelers van de Week. Dit kan je doen via  hockey.nl/goudenstick. De stemmen van het publiek, de experts en de aanvoerders/coaches resulteren aan het einde van seizoen in een eindrangschikking met de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en de beste speelsters van de Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...