Gehavend KZ biedt knap weerstand tegen Kampong: 0-2

International en sleepfenomeen Jip Janssen heeft zondagmiddag door twee strafcorners te verzilveren het vonnis geveld over middenmoter Klein Zwitserland. Koploper Kampong, bij wie verdediger Sander de Wijn na blessureleed zijn rentree maakte, blijft door de 0-2 winst aan de Klatteweg ongeslagen. Klein Zwitserland raakt door deze uitslag voorzichtig het zicht op de top vier kwijt.

Kampong de eerste nederlaag van de competitie toedienen, was deze zondag voor Klein Zwitserland eigenlijk een onmogelijke opgave. De ploeg van Omar Schlingemann miste maar liefst vijf belangrijke spelers: de Australiërs Tim Brand en Tom Craig, de Argentijn Nicolas Keenan, de Duitser Marco Miltkau en de Fransman Kevin Mercurio. Noodgedwongen moest A-junior en jeugdinternational Maurik Smits debuteren.

Ondanks deze handvol afwezigen bleef Klein Zwitserland de eerste helft opvallend genoeg op de been. De eerste twee kwarten was KZ-Kampong een wedstrijd die redelijk gelijk opging. Wat Kampong zich vooral mocht aantrekken, was dat de strafcorner haperde. Vier strafcorners voor rust werden niet verzilverd. Grote man was KZ-keeper Koene Schaper. Met enkele belangrijke reddingen voorkwam hij een achterstand voor de thuisploeg. De enige strafcorner die Klein Zwitserland de eerste kwarten haalde, werd evenmin verzilverd. KZ kreeg ook enkele veldkansen om op voorsprong te komen.

Na rust voorkwam Schaper met twee prachtige ingrepen opnieuw een tegendoelpunt voor Klein Zwitserland. Aan de andere kant stond ook David Harte geweldig te keepen. Na rust bracht hij knap redding op een strafcorner van Aki Käppeler, de cornerspecialist van Klein Zwitserland.

Jip Janssen balt zijn vuist nadat hij de 0-1 heeft binnengesleept. Foto: Willem Vernes

Twee goals Janssen

Uiteindelijk viel de wedstrijd toch de kant op van de ploeg van coach Tim Oudenaller. Toen Kampong sterker werd en hun zesde strafcorner van de wedstrijd haalde, moest de verdediging van KZ alsnog buigen. Steenhard sleepte international Jip Janssen zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong.

Na een gemiste kans van Klein Zwitserland-speler Nick van Trigt verzilverde verdediger Janssen in het vierde kwart opnieuw een strafcorner. Ondanks de vijf afwezigen legde Klein Zwitserland tot aan beide tegendoelpunten een sterke wedstrijd op de mat, maar de 0-2 winst voor Kampong was een terechte uitslag. Door het resultaat staat de ploeg uit Den Haag op de zevende plaats, vier punten achter de nummer vier Pinoké.

Na blessureleed maakte Sander de Wijn zijn rentree bij Kampong. Foto: Willem Vernes

‘Vandaag waren we met een jongere selectie dan normaal’, zei KZ-keeper Schaper voor de camera van Viaplay. ‘De gasten die we missen, kunnen geweldig hockeyen. Toch hebben we zonder hen de hele wedstrijd meegedaan. In de breedte zijn we sterk genoeg om hun afwezigheid op te vangen. Maar na de 0-1 verloren we wel wat energie. Uiteindelijk kregen we slechts wat spaarzame kansen, maar desondanks vind ik dat we het erg goed hebben gedaan.’

Klein Zwitserland – Kampong 0-2 (0-0)
42. Jip Janssen 0-1 (sc)
48. Jip Janssen 0-2 (sc)