Gouden Stick: Middendorp en Burg sluiten competitie klinkend af

Het was natuurlijk een aparte speelronde, afgelopen weekend in de Tulp Hoofdklasse. Zowel bij de mannen als de vrouwen stond er amper nog iets op het spel. Pinoké verzilverde z’n play-off-ticket dat ze al half vasthielden en dat was het ook wel. Gelukkig hebben we de individuele prijzen nog.

Want Floris Middendorp (Amsterdam) en Joosje Burg (Den Bosch) zorgden ervoor dat zij een memorabele laatste speeldag beleefden. Inderdaad, zij werden door de bezoekers van hockey.nl verkozen tot uitblinkers van de afgelopen speelronde. Middendorp nam zijn team bij de hand tijdens de knappe 6-2 zege van Amsterdam tegen playoff-deelnemer Rotterdam. De middenvelder, die al weken in topvorm verkeert, had een aandeel in twee van de zes goals van Amsterdam.

De invloed van Burg was nog groter. De aanvaller van Den Bosch nam zondag niet minder dan vier assists voor haar rekening. Dat gebeurde tijdens de klinkende 7-1 overwinning op Kampong, een ideaal opwarmertje voor de Brabanders richting de play-offs.

Elke speelronde stemmen

Natuurlijk kan er ook dit weekend weer gestemd worden voor de Spelers van de Week. Dit kan je doen via  hockey.nl/goudenstick. De stemmen van het publiek en de aanvoerders/coaches resulteren aan het einde van seizoen in een eindrangschikking met de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en de beste speelsters van de Hoofdklasse Dames.

 


Wat vind jij? Praat mee...