Hendrickx helpt Pinoké met hattrick naar zege op Den Bosch

Pinoké heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Tulp Hoofdklasse Heren gewonnen. Tegen Den Bosch werd het zondagmiddag 4-3. Een hoofdrol was weggelegd voor Alexander Hendrickx, die uit drie strafcorners – in vier pogingen – trefzeker was. 

Ineens beginnen aan een nieuw seizoen als verliezend finalist. Dat kan een behoorlijke last zijn, voor een ploeg die vorig seizoen historie schreef door de play-offs te halen. En dat direct deed door het te schoppen tot de finales. Maar met die erfenis gaat de ploeg van Jesse Mahieu vooralsnog moeiteloos om. Van promovendus Schaerweijde werd vorige week gewonnen (4-1). En tegen Den Bosch – waar Pinoké maar één van de laatste zeven duels van won – greep het ook de volle buit.  

Dat ging echter niet eenvoudig. Behalve Hendrickx was nieuweling Florent van Aubel van levensbelang. De Belg (264-voudig international) leidde het tweede doelpunt in voor De Steekneuzen – en was later zelf nog trefzeker. Maar de manier waarop hij Pinoké hielp aan de tweede goal, was schitterend. De olympisch kampioen – die hier zijn teamgenoten Sebastien Dockier en Hendrickx treft – zette de defensie van Den Bosch eventjes te kijk en verzilverde zo de tweede corner. Met speels gemak. En met resultaat: want ook uit de tweede corner was het raak voor Hendrickx. 

Alexander Hendrickx was opnieuw het wapen van Pinoké. Foto: Bart Scheulderman

Maar het was in het Amsterdamse Bos niet alleen Pinoké wat de klok sloeg. Hidde Brink – de goalie van Pinoké – was regelmatig een behoorlijke sta-in-de-weg. Uiteindelijk tikte Koen Bijen de aansluiting binnen (2-1), nadat de kansen voor Jaïr van der Horst en Max Kreft al groot waren. 

Den Bosch zonder Marc Lammers 

Het derde kwart was voor Den Bosch, dat zonder coach Marc Lammers – assistent Simon van der Loo nam de honneurs waar – duidelijk beter uit de kleedkamer was gekomen. De Duitse Paul-Philipp Kaufmann beloonde het spel, toen hij een rebound van een strafcorner eenvoudig binnen sloeg: 2-2. Brink had nog antwoord op de push van Jeremy Hayward, maar niet op het schot van de middenvelder. Zo had Den Bosch de 2-0 achterstand ineens weer weggepoetst. 

Feest bij Den Bosch na de gelijkmaker. Foto: Bart Scheulderman

Toen later bleek dat strafcornerkanon Hendrickx ook kon missen – de derde corner pushte hij naast – was het vertrouwen weer volledig terug bij de Brabanders. Tot Van Aubel het weer op zijn heupen kreeg. Met een bekeken backhand in de lange hoek – precies daar waar de ruimte lag – zette hij zijn gloednieuwe ploeg weer op voorsprong: 3-2. Een belangrijke treffer. 

Hendrickx met zijn derde treffer

Lang leek het erop dat Van Aubel de wedstrijd ging beslissen, maar Den Bosch vocht zich terug. Alweer. En weer uit een eigenlijk mislukte strafcorner. Dit keer was het Max Kreft – overgekomen van Tilburg – die oplette bij de tweede paal. Feest bij Den Bosch, maar dat was maar van korte duur. Want binnen twintig tellen was daar het antwoord van Pinoké: dat mocht aanleggen voor strafcorner nummer vier. 

En jawel. Daar was hij weer. Alexander Hendrickx. 

Pinoké – Den Bosch 4-3 (2-1)

Alexander Hendrickx 1-0 (sc)
Alexander Hendrikx 2-0 (sc)
Koen Bijen 2-1
Paul-Philipp Kaufmann 2-2 (sc)
Florent van Aubel 3-2
Max Kreft 3-3 (sc)
Alexander Hendrickx 4-3 (sc)


Wat vind jij? Praat mee...