HGC-B’daal op hockey.nl, SCHC-DB en Pinoké-A’dam op Ziggo en NOS

Hockeyliefhebbers hoeven dit weekend niets te missen van de strijd in de play-offs. Zowel hockey.nl als Ziggo Sport en de NOS doet live verslag van de wedstrijden Den Bosch-SCHC, Bloemendaal-HGC en Pinoké-Amsterdam. Daarnaast besteden we natuurlijk ook aandacht aan de play-outs met de duels Oranje-Rood-Tilburg en Klein Zwitserland-Leonidas.

Aan de Oosterplas staan de dames van Den Bosch op de drempel van de 21ste landstitel. De ploeg van coach Marieke Dijkstra leidt in de best-of-three met 1-0 na de 3-1 overwinning afgelopen donderdag in Bilthoven op SCHC.

Zowel Ziggo Sport als de NOS zet camera’s neer in Den Bosch. De uitzending van Ziggo Sport begint om 12.30 uur met een voorbeschouwing op Ziggo Sport Kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Het commentaar bij de wedstrijd is van John van Vliet. Ook de NOS zendt het tweede duel in de finale om de landstitel bij de dames live uit, vanaf 12.45 uur te zien op NPO1, NOS.nl en in de NOS-app.

Miles Bukkens schreeuwt het uit nadat hij zijn shoot-out heeft benut tijdens het eerste duel in de halve finales van de play-offs tussen Amsterdam en Pinoké. Foto: Bart Scheulderman

Later op de dag doet de NOS ook rechtstreeks verslag van het tweede duel in de halve finales van de play-offs in de Tulp Hoofdklasse Heren tussen Pinoké en Amsterdam. Pinoké won afgelopen zondag de eerste wedstrijd na het nemen van shoot-outs. Vanaf 16.00 uur is de burenruzie in het Amsterdamse Bos te zien op NPO1, NOS.nl en in de NOS-app. Zowel Den Bosch-SCHC als Pinoké-Amsterdam is ook te volgen via het liveblog op hockey.nl.

Livestream hockey.nl

Hockey.nl besteedt daarnaast vanaf 16.00 uur aandacht aan de andere wedstrijd in de halve finales bij de heren tussen landskampioen Bloemendaal en HGC. De eerste ontmoeting afgelopen zondag werd met 3-0 gewonnen door Bloemendaal. Het duel op ’t Kopje wordt zaterdag live gestreamd via hockey.nl en in de hockey.nl-app. Het commentaar bij deze wedstrijd is van Reemt Borcherts.

Blijdschap bij Donja Zwinkels en Ireen van den Assem van Tilburg na winst na shoot-outs op Oranje-Rood tijdens de eerste wedstrijd in de play-outs. Foto: Orange Pictures/Jeroen Meuwsen

Naast de strijd om de landstitel is er dit weekend ook het gevecht om promotie/degradatie. Promotieklasser Tilburg en hoofdklasser Klein Zwitserland staan op poleposition na hun winst afgelopen donderdag op respectievelijk Oranje-Rood en Leonidas. De beide wedstrijden in de play-outs zijn vanaf 12.10 uur te volgen via het liveblog van hockey.nl, de afslag in Eindhoven en Den Haag is om 12.30 uur.

Mogelijk derde duels op zondag

Het is mogelijk dat er vandaag geen beslissingen vallen. Een eventuele derde wedstrijd in de best-of-three spelen de teams zondagmiddag. Tijdstip en plek van uitzending worden na de duels op zaterdag bekendgemaakt.

Speelschema finale HK Dames

Datum Wedstrijd Aanvang Uitzending
21 mei Den Bosch – SCHC 12.45 uur Ziggo/NOS/Liveblog hockey.nl
22 mei* Den Bosch – SCHC 13.15 uur Ziggo/NOS

*Indien nodig een derde en beslissende wedstrijd

Speelschema play-offs Tulp HK Heren

Datum Wedstrijd Aanvang Uitzending
21 mei Pinoké – Amsterdam 16.00 uur NOS/Liveblog hockey.nl
21 mei Bloemendaal – HGC 16.00 uur hockey.nl
22 mei* n.n.b. 15.00 uur NOS
22 mei* n.n.b. 15.00 of 17.00 uur hockey.nl
26 mei Finale – eerste duel 14.45 uur NOS
28 mei Finale – tweede duel 15.45 uur NOS
29 mei* Finale – derde duel 14.45 uur NOS

*Indien nodig een derde en beslissende wedstrijd

Speelschema play-outs HK Dames

Datum Wedstrijd Aanvang Uitzending
21 mei Oranje-Rood – Tilburg 12.30 uur Liveblog hockey.nl
21 mei Klein Zwitserland – Leonidas 12.30 uur Liveblog hockey.nl
22 mei* Tilburg – Oranje-Rood 12.30 uur Liveblog hockey.nl
22 mei* Leonidas – Klein Zwitserland 12.30 uur Liveblog hockey.nl

*Indien nodig een derde en beslissende wedstrijd


Wat vind jij? Praat mee...