HGC en Bloemendaal foutloos bij voorrondes ABN AMRO Hockey Weekend

Bloemendaal en HGC pakten donderdagavond in de voorrondes van het ABN AMRO Hockey Weekend de volle buit. De Mussen deden dat ‘in reguliere speeltijd’ (35 minuten) tegen Pinoké en Hurley, de Gazellen wonnen het drieluik van Klein Zwitserland en Rotterdam. HGC kreeg niet eens een doelpunt tegen.

Het voorbereidingstoernooi is de laatste test voordat de Tulp Hoofdklasse Heren weer van start gaat. Op 12 september is de seizoensouverture. Maar eerst dus het ABN AMRO Hockey Weekend. De voorrondes werden donderdag op de velden van Amersfoort, AthenA, Leiden en Zwart-Wit afgewerkt.

Poule A

Na ruim een half uur spelen kwam er geen winnaar uit het eerste Brabantse duel. Den Bosch en Oranje-Rood scoorden allebei één keer. De Eindhovenaren kwamen op voorsprong door een goal van Thomas Briels, die deze week zijn afscheid aankondigde als Belgisch international. De olympisch kampioen blijft wel actief in het clubhockey. Dat geldt ook voor de Zuid-Afrikaan Austin Smith, die namens Den Bosch raak pushte vanaf kopcirkel. De zege via shoot-outs ging naar de Eindhovenaren: 1-2.

Thomas Briels kondigde afgelopen week zijn afscheid aan bij de Belgische nationale ploeg. In Eindhoven mogen ze nog even van hem genieten. Foto: Willem Vernes

Den Bosch won wel in reguliere speeltijd van Tilburg. Het werd 2-1 voor de ploeg van Eric Verboom. Koen Bijen maakte de eerste twee goals van de wedstrijd. Tilburg-nieuweling Fabian Verzuu zette de eindstand op het bord. Het laatste duel op het complex van Zwart-Wit eindigde door goals van Laurence Halfmann (2x) en Jelle galema in een klinkende zege voor Oranje-Rood op Tilburg: 3-0. De Eindhovenaren namen daarmee revanche op de 5-0 oefennederlaag tegen Tilburg eerder deze voorbereiding en mogen zich komende zaterdag bovendien als nummer één van Poule A opmaken voor de halve finales.

Den Bosch Oranje-Rood 1-1 / 1-2*
Den Bosch Tilburg 2-1
Oranje-Rood Tilburg 3-0

*Shoot-outs

Stand Poule A
1. Oranje-Rood
2. Den Bosch
3. Tilburg

Poule B

Amsterdam bleef in Poule B ongeslagen en gaat dus als koploper naar de halve finales. Eerst won (2-1) Alexander Cox met zijn nieuwe ploeg van zijn voormalige werkgever Kampong, waarna SCHC na een doelpuntloos gelijkspel met shoot-outs (3-2) werd verslagen. Brent van Bijnen en Mirco Pruyser scoorden op de velden van Amersfoort tegen Kampong, bij wie alle internationals weer op het veld stonden. Jip Janssen pushte namens de Utrechters raak.

Jip Janssen pushte donderdagavond op Amersfoort drie keer raak. Foto: Willem Vernes

De international van Kampong was op dreef tegen promovendus SCHC. Janssen scoorde twee keer. Boet Phijffer en Bjorn Kellerman namen de andere twee treffers voor hun rekening. De vice-kampioen versloeg Stichtsche uiteindelijk met 4-0.

Amsterdam Kampong 2-1
Amsterdam SCHC 0-0 / 3-2*
Kampong SCHC 4-0

*Shoot-outs

Stand Poule B
1. Amsterdam
2. Kampong
3. SCHC

Poule C

Landskampioen Bloemendaal won op het sportpark van AthenA in Amsterdam allebei de wedstrijden van het drieluik. In een aantrekkelijke wedstrijd werd eerst Pinoké verslagen: 3-2. Door goals van Roel Bovendeert, Tom Hiebendaal en Tim Swaen ging Bloemendaal riant aan de leiding, maar Pinoké vocht zich via treffers van Alexander Hendrickx en Niklas Wellen knap terug. Uiteindelijk hield Bloemendaal stand.

Bloemendaal jaagt op de derde titel op rij in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

De ploeg van Rick Mathijssen won het tweede duel in Poule C met 2-0 van Hurley. Swaen opende de score vanuit een strafcorner. De uit de jeugd-overgehevelde Stijn Hemmes zette de eindstand op het scorebord. Hurley scoorde ook niet tegen Pinoké: 0-3. Dat deden Dennis Warmerdam (2x) en Sebastién Dockier namens de Steekneuzen wel.

Bloemendaal Pinoké 3-2
Bloemendaal Hurley 2-0
Pinoké Hurley 3-0

*Shoot-outs

Stand Poule C
1. Bloemendaal
2. Pinoké
3. Hurley

Poule D

HGC hield ‘de nul’ tijdens de voorrondes van het ABN AMRO Hockey Weekend. De mannen van Paul van Ass wonnen in Leiden met 2-0 van Klein Zwitserland en rekende met 4-0 met Rotterdam af. Zach Wallace en Steijn van Heijningen scoorden tegen KZ. Alan Forsyth (2x), Marc Bolto en Kenta Tanaka waren trefzeker tegen Rotterdam, afgelopen seizoen deelnemer van de play-offs.

Sam van der Ven liet donderdagavond geen doelpunten toe in het drieluik met KZ en Rotterdam. Foto: Bart Scheulderman

Rotterdam verloor ook na 35 minuten van Klein Zwitserland: 2-1. Bij de Steenbokken waren Marco Miltkau en Aki Käppeler trefzeker. Jeugdinternational Pepijn van der Heijden scoorde voor de havenstedelingen. De ploeg van Albert Kees Manenschijn eindigde als derde in Poule D.

HGC Klein Zwitserland 2-0
HGC Rotterdam 4-0
Klein Zwitserland Rotterdam 2-1

*Shoot-outs

Stand Poule D
1. HGC
2. Klein Zwitserland
3. Rotterdam

Finales

De halve finales zijn zaterdag en de finales zondag op hockeyclub Rotterdam. De eindstrijd bij de vrouwen wordt om 10.30 uur afgewerkt. Bij de mannen wordt vanaf 12.30 uur om de hoofdprijs gestreden.

Hieronder vind je de indeling van zaterdag voor de ploegen uit de Tulp Hoofdklasse Heren. Bekijk hier het programma bij de dames.

Tijd: Veld: Wedstrijd: Poule-uitslag:
13.00 uur Stadion Amsterdam – Bloemendaal (halve finale) B1 – C1
13.00 uur Veld 2 Oranje-Rood – HGC (halve finale) A1 – D1
13.00 uur Veld 3 SCHC – Hurley B3 – C3
17.00 uur Stadion Kampong – Pinoké B2 – C2
17.00 uur Veld 2 Den Bosch – Klein Zwitserland A2 – D2
17.00 uur Veld 3 Tilburg – Rotterdam A3 – D3

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...