HGC klopt Amsterdam in doelpuntrijke mannenfinale

HGC heeft zondag een Amsterdamse dubbelslag voorkomen op het ABN AMRO Hockey Weekend. In een leuke en enerverende mannenfinale wonnen de Gazellen met 4-3 van Amsterdam. Alan Forsyth maakte twee minuten voor tijd de winnende treffer. 

De Schotse nieuwkomer van HGC was zaterdag in de halve eindstrijd tegen Oranje-Rood goed voor drie treffers. Net als toen herstelde de ploeg van Paul van Ass zich ook zondag van een vroege achterstand. Het was namelijk Amsterdam dat dankzij twee goals van Trent Mitton, een van de twee Australische aanwinsten in de hoofdstad, pijlsnel een 2-0 voorsprong nam.

Matchwinner Forsyth met Zach Wallace en de Jan Hagendijk-trofee. Foto: Willem Vernes

Kenta Tanaka deed iets terug voor HGC, waarna Brent van Bijnen het heerlijke eerste kwart afsloot door de 3-1 te maken. Treffers van Steijn van Heijningen en Gordon Johnston – ook nieuw, uit Canada – zorgden ervoor dat de teams in evenwicht het laatste kwart ingingen. Lang leek het duel af te stevenen op shoot-outs, maar Forsyth bezorgde HGC alsnog de zege en daarmee de toernooiwinst én een primeur: HGC had het voorbereidingstoernooi nog nooit eerder gewonnen.

Overige uitslagen heren:

Plek 3-4: Bloemendaal – Oranje-Rood 2-1
Doelpunten Bloemendaal: Swaen, Bovendeert
Doelpunt OR: Stockbroekx

Plek 5-6: Kampong – Klein Zwitserland 6-2
Doelpunten KZ: Käppeler (2)

Plek 7-8: Pinoké – Den Bosch 6-3
Doelpunten Pinoké: Miles Bukkens (3), Warmerdam (2), Landbrug
Doelpunten Den Bosch: Wotherspoon, Kaufmann, Bijen

Plek 9-10: SCHC – Rotterdam 5-4
Doelpunten SCHC: Weers (2), Terwel (2), Klinkhamer

Plek 11-12: Hurley – Tilburg 1-4
Doelpunten Tilburg: Tolini (2), Casella, Sprengers
Doelpunt Hurley: Möker


1 Reactie

  1. valley-in-the-alps

    Had HGC grote kans gegeven om de finale ook te winnen. Al enkele wedstrijden gezien met veel variatie, actie naar voren en hoog rendement zodra binnen de cirkel. Veel beweging en hoog tempo … heerlijke wedstrijd vandaag ofschoon de teams nog in de voorbereidingsfase zitten.


Wat vind jij? Praat mee...