HK-clubs zetten professionele cameramensen in voor livestreams

Clubs in de Hoofdklasse pakken uit met professionele cameramensen en commentatoren om de wedstrijden live in beeld te brengen voor hun fans, die vanwege de coronamaatregelen niet bij de duels aanwezig mogen zijn. Bloemendaal huurt zondag bij de herstart van de Tulp Hoofdklasse Heren een cameraman in om de topper met Kampong uitbreid via een livestream uit te zenden. De regerend landskampioen heeft de clubiconen Jaap Stockmann en Tim Jenniskens geregeld om het commentaar te verzorgen. De topper is zondag vanaf 14.45 uur ook live te volgen via hockey.nl.

In de aanloop naar de herentopper wordt ook het duel tussen Bloemendaal en Victoria uit de Hoofdklasse Dames rechtstreeks uitgezonden. Bij deze wedstrijd is Jenniskens de commentator en schuift voormalig Bloemendaal-speler en -trainer Teun de Nooijer aan als sidekick. De afslag van dit duel is om 12.45 uur en is ook te zien bij hockey.nl.

Ook de fans van HGC krijgen zondag een professionele live-uitzending voorgeschoteld, waarin de vrouwen van de Haagse club het opnemen tegen Pinoké en de heren het in hun eerste duel na de herstart opnemen tegen Amsterdam. Een woordvoerder van HGC laat weten dat de club de komende vijf weekenden alle thuiswedstrijden professioneel live gaat registeren met drie camera’s, live commentaar en een voor- en nabeschouwing. Oud-international Bram Lomans gaat onder andere het commentaar verzorgen vanaf De Roggewoning.

Rotterdam bracht afgelopen zondag al een uitgebreide live-uitzending van het oefenduel tegen de heren van Tilburg, met onder meer interviews voor en na de wedstrijd. De Rotterdammers hebben aangekondigd dit bijt thuisduels te blijven doen zolang er geen supporters aanwezig mogen zijn.

Alle duels in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren zijn live te bekijken via hockey.nl. Bij de clubs waar geen professionele cameramensen aanwezig zijn, worden de beelden gemaakt door de automatische camerasystemen die bij alle Hoofdklasse-clubs hangen. Bij deze wedstrijden is wel geluid, maar geen commentaar.

Den Bosch – Amsterdam bij Ziggo

Ook op televisie is zondag volop aandacht voor het hockey. Ziggo zendt zondag live de damestopper tussen Den Bosch en Amsterdam uit op Ziggo Sport. Deze wedstrijd is gratis te bekijken voor abonnees van Ziggo en Ziggo Sport Totaal. De voorbeschouwing op dat duel met John van Vliet start om 12.00 uur, de wedstrijd begint om 12.10 uur. Van Vliet verzorgt hierbij het commentaar. Hij wordt daarbij geflankeerd door Tim Steens.

De NOS brengt zondagavond een samenvatting van Bloemendaal tegen Kampong in het Studio Sport-programma op NPO1 van 18.00 tot 19.00 uur. Het commentaar wordt verzorgd door Krijn Schuitemaker.

De samenvatting van deze topper en de andere duels uit de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren zijn zondagavond te bekijken op hockey.nl.

Ilse Kappelle tijdens de wedstrijd Den Bosch D1 – Amsterdam D1. Foto: Bart Scheulderman

hockey.nl ook in Tilburg en bij Kampong

De redactie van hockey.nl pakt zondag bij de herstart van de Hoofdklasse ook uit. We zijn natuurlijk met een verslaggever aanwezig in Bloemendaal en Den Bosch om verslag te doen van de toppers, maar ook van Bloemendaal-Victoria en Den Bosch-Rotterdam. Tevens bezoeken we in Tilburg de degradatiekraker tussen de plaatselijke trots, dat één punt heeft, en het puntloze Almere.

In Utrecht zijn we bij Kampong tegen Laren. Twee ploegen met een indrukwekkende historie, die momenteel onderin de Hoofdklasse Dames bivakkeren. Alle hoogtepunten van deze en de andere wedstrijden zijn zondag te volgen via ons liveblog. Houd ons blog vanaf zondagmorgen in de gaten omdat daar ook eventuele afgelastingen of verplaatsingen van wedstrijden worden gemeld. Vanwege de verwachte kou draaide de KNHB al eerder deze week de duels van Pinoké om. De dames en heren van de Steekneuzen spelen allebei uit in plaats van thuis omdat er zondag naar verwachting niet kan worden gesproeid op de velden van Pinoké.


12 Reacties

 1. Charly Staal

  Super goed dit. 👏🏼 Want de huidige live streams zijn behoorlijk vermoeiend. We zijn blij met beeld hoor maar .. Als een team een corner heeft en de keeper aan de andere kant beweegt draait het beeld, corner voorbij !

 2. JacquesBrinkman

  Heel goed deze ontwikkeling. Investeren in PR, verdien je later dubbel en dwars terug. Hockeysport op deze manier professioneel op de kaart zetten.

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  super initiatief! nu nog hopen dat ze gewoon op waterveld kunnen spelen.

 4. eefgorter

  Wat goed dit! Worden de streams van HGC ook via hockey.nl uitgezonden @hockeynl?

  1. Eelko Wester

   Alle wedstrijden in de Hoofdklasse zijn op hockey.nl te zien.

  2. eefgorter

   De HGC streams, worden die via hockey.nl uitgezonden? Anders zitten we weer met die goedbedoelde Eyecons beelden waar je niet zo veel op kan zien.

 5. Michelvermeer

  Top dit!!

 6. Eko1001

  Geweldig initiatief. Wordt in Duitsland door een aantal clubs al langer gedaan. Geeft veel meer mogelijkheden om de hoofdklasse te volgen. Misschien verder uitbreiden/professionaliseren door bijv. Knhb als vervanging voor Ziggo.

 7. floppieenteun

  Prachtig initiatief! Kijk uit naar Bloemendaal - Kampong. Met ook nog eens een aantal clubiconen erbij, super.

 8. ericst29

  Prima dat er nu wat stappen worden gezet, dat verdient de sport.

 9. goud

  Heel mooi

 10. stekel

  Top.. erg positief, met name andere en frisse nieuwe verslaggevers.


Wat vind jij? Praat mee...