Hockey op tv: alle camera’s gericht op Rotterdam-OR

Alle ogen zijn komend weekend gericht op de kraker tussen Rotterdam en Oranje-Rood. Zowel de NOS, Viaplay als hockey.nl doet zondag verslag van dit fraaie duel in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Rotterdam en OR hebben hetzelfde doel voor ogen. Ze willen aan het eind van de reguliere competitie bij de beste vier staan. Rotterdam heeft momenteel – na veertien duels – een plekje in de top van de competitie te pakken, de ploeg van Robin Rösch staat derde.

Oranje-Rood wil nog klimmen; zij bezetten acht wedstrijden voor het einde de vijfde plek. De Eindhovenaren begonnen 2023 teleurstellend met twee punten uit twee duels. Rotterdam verloor bij de herstart dik van Bloemendaal (5-0), maar herpakte zich zondag tegen Pinoké (1-0 winst).

De dubbel op Amsterdam en de Promotieklasse

Op Nederland 1 is tussen 18.10 en 19.00 uur een samenvatting te zien van Rotterdam-OR. Viaplay is met analisten Teun de Nooijer en Ellen Hoog present aan de Hazelaarweg, waar ook de dameswedstrijd tussen Rotterdam en Kampong wordt uitgelicht. Op hockey.nl doen we uiteraard verslag in ons liveblog en volgt na afloop een uitgebreid wedstrijdverslag, plus interviews met hoofdrolspelers.

Viaplay geeft ook extra aandacht aan de dubbel die zaterdag wordt afgewerkt op Amsterdam. De vlaggenschepen van de club uit de hoofdstad nemen het allebei op tegen HDM. Ook hockey.nl geeft acte de présence in het Wagener Stadion.

We zijn komend weekend ook aanwezig bij twee clashes in de Promotieklasse. Onze verslaggevers reizen af naar de damesontmoeting tussen gevallen grootheden Oranje-Rood en Laren. Een paar uur later staan we langs de lijn in Delft bij de het gevecht tussen kelderploegen Ring Pass (tiende) en HBS, de hekkensluiter in deze competitie.  


Wat vind jij? Praat mee...