Hockey op tv: alle ogen op vrouwentopper aan de Oosterplas

Alle ogen zijn komend weekend gericht op de vrouwentopper tussen Den Bosch en SCHC. Zowel Ziggo Sport als de NOS zet de camera’s neer aan de Oosterplas.

Het duel, dat om 12.10 uur begint, wordt bij Ziggo live uitgezonden op Kanaal 14 en op Ziggo Select. De NOS neemt later op de dag een samenvatting van het duel mee in de uitzending van Studio Sport. 

Den Bosch en SCHC zijn de enige ongeslagen ploegen in de Hoofdklasse Dames. De Brabantse koploper plaatste zich vorige week voor de play-offs. Voor hun concurrent uit Bilthoven, de nummer twee van de Hoofdklasse, is die mijlpaal slechts een kwestie van tijd. 

SCHC-talent Maud van den Heuvel scoorde in oktober tegen Den Bosch. Foto: Bart Scheulderman

Eerder dit seizoen hielden de ploegen elkaar op het veld van SCHC in evenwicht. Dankzij een goal van de toen zestienjarige Maud van den Heuvel, achttien minuten voor tijd, werd het in oktober 2-2.

Dat was een spaarzaam goed resultaat van Stichtsche tegen Den Bosch, dat vier van de laatste zes onderonsjes won. Die andere twee duels eindigden in een gelijkspel. Voor de laatste zege van SCHC op Den Bosch moeten we terugspitten naar de play-offs van 2019. Toen, in het eerste halvefinaleduel, werd het 1-0 dankzij een goal van Kyra Fortuin.

Ook hockey.nl is zondag getuige van het topduel in de Brabantse hoofdstad. Na afloop vind je een uitgebreid wedstrijdverslag en interviews met de hoofdrolspelers. In de Tulp Hoofdklasse Heren staan we ook langs de lijn bij de topper HGC-Amsterdam, een wedstrijd tussen twee teams die jagen op een play-offticket en allebei in 2022 nog geen punt lieten liggen.

Uiteraard vergeten we ook deze week de Promotieklasse niet. We nemen een kijkje bij de kelderkraker tussen de mannen van Were Di en Qui Vive, de nummer twaalf en elf van de competitie. Voor de Tilburgse hekkensluiter het moment bij uitstek om aansluiting te vinden bij de ploegen die boven hen staan. 

 


Wat vind jij? Praat mee...