Hockey op tv: alle schijnwerpers op Pinoké – Oranje-Rood

Met nog twee speelrondes te gaan, komen de play-offs en play-outs steeds dichterbij in de Tulp Hoofdklasse. Er kan nog van alles gebeuren, dus de spanning in het slot van de competitie is om te snijden. De strijd om de vierde plek bij de mannen staat dit weekend in de schijnwerpers. NOS, Viaplay en hockey.nl doen allen verslag bij de wedstrijd bij de zogenoemde kwartfinale.

Want de vierde plek is uiteraard een gewilde plek. De laatste kans op een plek in de play-offs. Die lijkt te gaan naar Oranje-Rood of Pinoké, maar ook voor Den Bosch is er nog een (minimale) kans. Viaplay doet uitgebreid verslag van de dubbel op Pinoké. Waar eerst bij de dames Kampong op bezoek komt. Hoewel de Utrechters op een zevende plaats staan in de Tulp Hoofdklasse Dames, is deelname aan de play-outs nog steeds mogelijk. Later op de middag is de directe strijd om het laatste playoff-ticket bij de mannen. De streamingdienst neemt je mee aan de hand van analisten Ellen Hoog en Teun de Nooijer.

Ook de NOS is zondag in Amsterdam te vinden. Op zondagavond is een samenvatting van het mannenduel te zien bij Studio Sport om 18.10 uur op NPO1.

Playoff-ticket

De verslaggevers van hockey.nl gaan ook naar de topper in Amsterdam tussen de mannen van Pinoké en Oranje-Rood. Als de Eindhovenaren winnen van de Steekneuzen, grijpen zij het laatste playoff-ticket. Ook zijn we bij het damesduel tussen HDM en Tilburg, waar nog altijd voor handhaving in de Hoofdklasse gevochten wordt. De dames van Klein Zwitserland zijn een week eerder gedegradeerd, maar met de play-outplekken (plek 10 en 11) kan het voorlopig nog alle kanten op.

Kampioenschap voor Oranje-Rood?

Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de Promotieklasse. We zijn aanwezig in Eindhoven, waar Oranje-Rood het opneemt tegen Push. Als de thuisploeg wint, is het kampioenschap binnen. Dan keert de ploeg van Rob Haantjes binnen een jaar weer terug op het hoogste niveau. Ook zijn we in de Promotieklasse bij het duel tussen de mannen van Hurley en SCHC, die nog vol strijden om een plek in de Hoofdklasse.

 


Wat vind jij? Praat mee...