Hockey op tv: dubbel op Pinoké in de schijnwerpers

De dubbel op Pinoké staat dit Hoofdklasse-weekend vol in de spotlights. Viaplay pakt uit door met zijn grootste bezetting naar de Steekneuzen te gaan en ook hockey.nl doet uitgebreid verslag van beide duels in het Amsterdamse Bos.

Beide teams van Pinoké krijgen zondag HGC op bezoek. Voor de dames van de Amstelveense club zal de dag in het teken staan van revanche. Zij lieten vorige week twee dure punten liggen bij hekkensluiter Klein Zwitserland, waar de play-off-kandidaat met 1-1 gelijkspeelde.

HGC, eveneens jagend op een eindklassering bij de beste vier, morste eveneens in de afgelopen speelronde. De ploeg van Suzan Veen moest het doen met een 2-2 gelijkspel tegen Bloemendaal. Een resultaat dat gezien het wedstrijdverloop zelfs meeviel; HGC kwam in dat duel op een 0-2 achterstand.

Ook de heren van Pinoké lieten zaterdag een steekje vallen. Zij speelden eveneens gelijk tegen KZ (2-2), waardoor ze voor de derde keer op rij niet wonnen. HGC pakte een knap punt tegen Bloemendaal (ook daar werd het 2-2) en staat daardoor weer boven de degradatiezone. De Gazellen kwamen in het thuisduel met Pinoké op een 2-1 voorsprong, maar gingen uiteindelijk met 3-4 kopje onder.

NOS naar De Klassieker op ’t Kopje

Viaplay besteedt ook extra aandacht aan het zaterdagduel tussen Oranje-Rood en Klein Zwitserland. Bij het duel tussen de nummers vier en zeven van de mannencompetitie is hockey.nl eveneens van de partij.

De NOS kiest deze week voor De Klassieker tussen Bloemendaal en Amsterdam op ’t Kopje. De samenvatting van dit duel wordt zondag vanaf 18.40 uur vertoond op NPO 1. De ‘andere sporten’ beginnen deze dag later vanwege de wielerklassieker Gent-Wevelgem.

Natuurlijk pikken we op hockey.nl er ook weer een wedstrijd uit in de Promotieklasse. De keuze was deze week niet moeilijk. De mannen van koploper Nijmegen krijgen namelijk hun naaste belager Laren op bezoek. Het verschil tussen beide teams is slechts een punt. Het spreekt voor zich dat hier een belangrijke tik kan worden uitgedeeld richting het kampioenschap, dat directe toegang geeft tot de Tulp Hoofdklasse.


Wat vind jij? Praat mee...