Hockey op TV: mannentopper Amsterdam – HGC ook live op NOS

Wie dit weekend graag het hockey vanaf de bank volgt, kan z’n hart ophalen. De tv-gids barst bijkans uit elkaar van het live-hockey. Uiteraard lichten wij met hockey.nl ook een aantal duels eruit. 

Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren zendt de NOS de wedstrijd tussen de heren van Amsterdam en HGC live uit vanaf 14.45 uur op NPO1. De wedstrijd is via nos.nl ook online rechtstreeks te volgen, De NOS besteedt ook aandacht aan het damesduel: een samenvatting van Amsterdam – HGC is te zien bij NOS Studio Sport.
Viaplay heeft de duels tussen Amsterdam en HGC – ook de vrouwen van beide clubs spelen tegen elkaar – aangemerkt als wedstrijd van de week. Dat geldt ook voor de zaterdagse duels op Kampong. Op de Klapperboom pakt de streamingdienst uit met een live-uitzending en analyses rondom het damesduel tussen Kampong en Tilburg (16.30 uur) en het duel tussen de heren van Kampong en Voordaan. Bij Viaplay zijn alle Hoofdklasse-duels op zaterdag en zondag live te zien. Zondagavond om 21.00 uur zendt de streamingdienst een samenvattingenprogramma uit. De samenvattingen van alle wedstrijden zijn ook te zien op hockey.nl.

Valentijn Charbon namens Amsterdam vorig seizoen tijdens het duel met HGC. Foto: Koen Suyk 

 

De verslaggevers van hockey.nl staan voor je langs de lijn en houden je van minuut tot minuut op de hoogte. Bijvoorbeeld bij de dubbel op Bloemendaal op zondag, daar strijden de mannen en vrouwen van Rotterdam op ’t Kopje om de winst. Ook zijn we in de Tulp Hoofdklasse Heren aanwezig bij de wedstrijd tussen Pinoké, de nummer twee van vorig seizoen, tegen Den Bosch, dat vorige week landskampioen Bloemendaal op een gelijkspel hield.

Vrouwentopper

Op de Oosterplas vindt de eerste vrouwentopper van het seizoen plaats: Den Bosch neemt het op tegen SCHC. De twee damesteams stonden vorig seizoen in de finale voor het landskampioenschap, waarin Den Bosch er met de winst vandoor ging.

Frédérique Matla in duel met Xan de Waard vorig seizoen tijdens het derde en beslissende finaleduel om de landstitel tussen SCHC en Den Bosch. Foto: Willem Vernes

Tenslotte vergeten we natuurlijk ook de Promotieklasse niet. We staan langs de lijn bij het Nijmegen – SCHC, een duel dat in ieder geval op papier aantrekkelijk is. Hoofdklassedegradant SCHC zal er alles aan willen doen om dit seizoen weer te promoveren. Nijmegen gooide vorig seizoen nog hoge ogen door op een vierde plek te eindigen.

 

 


1 Reactie

  1. aernoud-lippmann

    👍


Wat vind jij? Praat mee...