Hockey op TV: NOS bij herenduel Bloemendaal-Den Bosch

Ook dit weekend kunnen we weer volop genieten van het hockey. De NOS is aanwezig bij het herenduel tussen Bloemendaal en Den Bosh. Bij Viaplay worden alle Hoofdklassewedstrijden live uitgezonden, waaronder de wedstrijd tussen de vrouwen van Den Bosch en Kampong, maar ook de dubbel op Amsterdam staat in de schijnwerpers. 

Allereerst dus de zaterdag, waar Viaplay uitpakt aan de Oosterplas. Het duel tussen Den Bosch en Kampong is er eentje tussen twee ploegen in vorm. Den Bosch heeft de boel weer aan de praat en won de laatste vijf wedstrijden op rij. Kampong leefde onder de nieuwe coach Jeroen Schoenmakers weer op en won achtereenvolgens van Bloemendaal (2-1) en Pinoké (3-1).

Ook hockey.nl staat langs de lijn in de Brabantse hoofdstad om uitgebreid verslag te doen van deze wedstrijd. Zondag reist de streamingsdienst met alle toeters en bellen af naar het Wagener Stadion. Daar krijgen de dames van Amsterdam bezoek bij Rotterdam, dat ook z’n laatste twee wedstrijden won.

Amsterdam verspeelde zondag voor de tweede keer dit seizoen punten, door doelpuntloos gelijk te spelen tegen Hurley. De heren van Amsterdam verloren op die dag kansloos van Rotterdam (6-1) en nemen het in hun laatste wedstrijd voor de winter op tegen Klein Zwitserland.

De vrouwen van Tilburg reizen zondag af naar ’t Kopje. Foto: Willem Vernes

De NOS plant z’n camera’s zondag neer op ’t Kopje, waar de mannen van Bloemendaal tegen Den Bosch spelen. Een duel met veel spelers die we in januari terugzien op het WK. Bij Studio Sport (18.10 uur, Nederland 1) is zondagavond een samenvatting te zien van dit duel.

Onze verslaggevers zijn er ook bij aan de Noord-Hollandse kust en pakken ook de wedstrijd tussen de vrouwen van Bloemendaal en Tilburg mee. We staan ook langs de lijn op De Klapperboom, het hoofdveld van Kampong. Daar speelt de koploper uit Utrecht tegen HGC, dat is afgezakt naar de tiende plaats. Deze wedstrijd is de laatste kans voor de ploeg van Bram Lomans om 2022 boven de streep af te sluiten.

Op bezoek in Bilthoven

Natuurlijk lichten wij er ook een wedstrijd in de Promotieklasse uit. Op zondag komt Hurley bij SCHC op bezoek, twee teams die afgelopen jaar degradeerden uit de Hoofdklasse. SCHC wil aansluiten bij de top vier en Hurley wil na een gelijkspel van vorige week tegen Ring Pass Delft (1-1) nu wel drie punten mee naar huis nemen.

Andere plannen in het weekend? Maak je geen zorgen. Alle hoofdklassewedstrijden zijn op zondag om 21.00 uur terug te zien in het samenvattingsprogramma van de streamingdienst Viaplay.


Wat vind jij? Praat mee...