Hockey op TV: NOS bij Kampong-Pinoké, geen live-duel op Ziggo Sport

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie doet de NOS verslag van het herenduel Kampong-Pinoké op de Klapperboom. De samenvatting is later op de dag te zien bij NOS Studio Sport op NPO1. Ziggo Sport zendt zondag geen wedstrijd uit de Hoofdklasse Dames uit.

Zoals iedere speeldag zijn de verslaggevers van hockey.nl langs de lijn te vinden. Zo doen we in Rotterdam verslag van de dameswedstrijd Victoria-Bloemendaal. Victoria degradeerde vorige week naar de Promotieklasse, maar nummer tien Bloemendaal kan de play-outs nog ontlopen. Daarbij is de ploeg wel afhankelijk van het resultaat van concurrent Klein Zwitserland, dat op een veilige negende plaats staat.

Play-offticket

Bij de heren volgen we de spannende strijd om het vierde en laatste play-offticket. Op ’t Kopje speelt nummer vier Oranje-Rood tegen koploper Bloemendaal en in het Amsterdamse Bos gaat HGC, de nummer vijf op de ranglijst, op bezoek bij het al gedegradeerde Hurley.

Komende zondag is de laatste speeldag van de reguliere competitie.

HGC en Oranje-Rood staan na 21 duels in punten gelijk, maar Oranje-Rood heeft een beter doelsaldo (+ 15 om + 10). Indien beide ploegen ook na de laatste speelronde op een gelijk aantal punten staan, wordt de ranglijst als volgt bepaald: het hoogst aantal gewonnen wedstrijden, doelsaldo, doelpunten vóór en onderling resultaat. Indien er dan nog geen beslissing is gevallen, wordt er een play-off gespeeld op een door de competitieleiding aan te wijzen locatie.

Promotieklasse Heren

Maar dat is nog niet alles. We brengen zondag ook een bezoek aan Zeist. In de Kuil spelen de heren van Schaerweijde tegen Voordaan. Het is de strijd tussen de nummers een en twee van de Promotieklasse. Bij winst neemt Schaerweijde een voorschot op de titel en promotie naar de Tulp Hoofdklasse.

Komende zondag is de laatste speeldag van de reguliere competitie.


Wat vind jij? Praat mee...