Hockey op TV: NOS in Den Bosch, HGC-dubbel uitgelicht

Seizoen 22/23 staat op het punt van beginnen. Viaplay zendt alle wedstrijden live uit, maar licht Den Bosch – Bloemendaal op zaterdag en de dubbel op HGC extra uit als wedstrijden van de week. Ook de NOS gaat naar Den Bosch en komt met een samenvatting van die wedstrijd. 

Nieuw dit seizoen bij Viaplay zijn wedstrijden van de week. Die wedstrijden worden perfect in beeld gebracht met welgeteld zeven camera’s en live uitgezonden inclusief presentatie. De eerste wedstrijd van de week dit seizoen is het duel tussen de mannen van Den Bosch staan zaterdagmiddag om 16.30 uur tegenover regerend lands- en Europees kampioen Bloemendaal. De uitzending op de streamingdienst start om 16.00 uur. Teun de Nooijer is analist en Noa Vahle presenteert. Ook de NOS is zaterdag in Den Bosch te vinden. De samenvatting is later op de dag te zien bij NOS Studio Sport op NPO1.

Een dag later wordt de dubbel op HGC uitgelicht. De vrouwen starten tegen Den Bosch, waar Margot van Geffen haar oude teamgenoten ontvangt op de Roggewoning. Later in de middag treft de ploeg van Paul van Ass het Utrechtse Kampong van Tim Oudenaller. Direct een topper dus in de Tulp Hoofdklasse Heren.

De overige Hoofdklasse-wedstrijden zijn uiteraard stuk voor stuk live te volgen op Viaplay. Deze worden duels zijn voor abonnees live te volgen en worden uitgezonden door vier camera’s, waarvan twee automatische. Iedere zondag kun je om 21.00 uur de samenvattingen van alle wedstrijden live bekijken op de streamingdienst.

Live verslag van hockey.nl

Ook hockey.nl is weer op de velden te vinden. De verslaggevers zijn vanaf het eerste fluitsignaal te vinden in Den Haag waar eerst de dames van Klein Zwitserland afslaan tegen Amsterdam (16.30 uur) en later een zelfde affiche zich afspeelt tussen de mannen van beide teams.

Traditiegetrouw zijn we op zondag ook aanwezig. Ditmaal bij de dubbel in Wassenaar (HGC – Den Bosch en HGC – Kampong). Ook nemen we een kijkje bij promovendus Voordaan, die het opneemt tegen het Eindhovense Oranje-Rood.

Spelerslijsten

Benieuwd naar de complete selecties van komend seizoen? Hier vind je de spelerslijsten uit de Tulp Hoofdklasse Heren en Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...