Hockey op tv: ‘Superzondag’ met twee toppers op komst

Voor de derde keer in vier weken staat er een dubbelweekend op het menu in de Tulp Hoofdklasse. Deze keer werken de mannen twee speelronden af. Op vrijdag en zondag staan er krakers op het menu om je vingers bij af te likken. En alles wordt uiteraard in beeld gebracht.

Na het donderdagse Gold Cup-geweld – met een derde ronde bij de dames én inhaalduels bij de heren – treden vrijdag om 20.30 de beste mannenteams van Nederland aan voor alweer de negende speelronde van dit seizoen. Een bijzondere dag, want de finalisten van afgelopen hockeyjaar staan tegenover elkaar.

Pinoké en Bloemendaal kruisen de degens in het Amsterdamse Bos. De Steekneuzen willen ongetwijfeld aantonen dat hun verrassende puntenverlies tegen Schaerweijde (1-1) een incident was. Bloemendaal staat na de EHL-uitschakeling tegen Kampong (1-2) te popelen om zich weer eens te bewijzen in een topduel. Deze ontmoeting staat in de spotlights bij Viaplay en ook hockey.nl meldt zich langs de lijn.

Een dag later licht de streamingsdienst de Brabantse derby eruit tussen Tilburg en Den Bosch. Uiteraard een warm weerzien van Tilburg-coaches Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen met hun oude club, waarmee ze beiden veel successen boekten. Een wedstrijd boordevol sentimenten en dat – ook dat nog – op de elfde van de elfde, het begin van het nieuwe carnavalsseizoen. Ook hockey.nl reist af naar Brabant: naar Oranje-Rood – HDM, om precies te zijn.

Superzondag

Het beste wordt dit weekend voor het laatst bewaard. Want zo heerlijk als deze ‘superzondag’ maakten we ze zelden mee dit seizoen. Maar liefst twee toppers staan er (tegelijk) gepland. Om 14.45 uur begint de bal te rollen op ’t Kopje bij Bloemendaal – Oranje-Rood. Voor De Mussen inderdaad de tweede kraker van dit weekend. De Eindhovenaren zijn waanzinnig op dreef dit seizoen en hopen aan de kust eindelijk eens een keer te winnen van Bloemendaal. Dat lukte de Brabanders nog nooit sinds de fusieclub in 2016 tot stand kwam.

Met hockey.nl zijn we erbij en dat geldt ook voor dat andere topduel, dat gaat tussen Kampong en Pinoké. Ook de NOS parkeert zijn camera’s in Utrecht en toont op Nederland 1 rond 16.45 en 18.10 uur een samenvatting van deze wedstrijd. Viaplay kiest voor de ontmoeting in Zeist tussen Schaerweijde en Klein Zwitserland.

Niet te vergeten: onze verslaggevers zijn zaterdag bij de wedstrijd tussen de meiden van Tilburg en SCHC onder 18 in de Landelijke Jeugd. In de Promotieklasse Dames gaan we zondag langs bij het kelderduel tussen Push en Klein Zwitserland.

 


Wat vind jij? Praat mee...