Hockey op TV: Ziggo naar Den Bosch, NOS bij A’dam-B’daal

Ook op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie kun je weer volop van (live) hockey genieten. Ziggo Sport reist zondag af naar Den Bosch, voor het damesduel tussen de landskampioen en HGC. NOS Studio Sport doet vanuit het Wagener Stadion verslag van de hockeyklassieker tussen Amsterdam en Bloemendaal.

De live-uitzending van Ziggo is vanaf 12.35 uur te zien op Ziggo Sport Docu. De wedstrijd begint, net als de andere duels in de Hoofdklasse Dames, om 12.45 uur. Den Bosch heeft in het duel met HGC een punt nodig om als eerste te eindigen in de reguliere competitie.

Later op de dag zendt de NOS het duel tussen Amsterdam en Bloemendaal live uit op NPO1, NOS.nl en in de NOS-app. Beide ploegen zijn inmiddels verzekerd van deelname aan de play-offs. De hockeyklasssieker heeft een speciaal tintje voor Bloemendaal. Het duel met Amsterdam wordt voor de Mussen de duizendste wedstrijd in de Hoofdklasse. Na 999 voorgaande duels staat de teller op 651 zeges, 152 gelijke spelen en 196 nederlagen.

Hockey.nl langs de lijn

Zoals iedere speeldag zijn de verslaggevers van hockey.nl langs de lijn te vinden. Zo doen we in Rotterdam verslag van de wedstrijd Victoria-Amsterdam. Hekkensluiter Victoria degradeert zondag na een nederlaag tegen de Europees kampioen. Bij een ander resultaat is de Rotterdamse ploeg afhankelijk van de uitslag van concurrent Oranje-Rood die in Bilthoven speelt tegen SCHC.

Victoria neemt het zondag in eigen huis op tegen Europees kampioen Amsterdam. Foto: Willem Vernes

Op De Roggewoning zijn we later op de dag aanwezig bij het duel tussen de mannen van HGC en Kampong. Beide ploegen zijn in het slot van de competitie in hevige strijd verwikkeld om een ticket voor de play-offs. Kampong heeft de belangrijke vierde plaats in handen. HGC staat zesde op twee punten achterstand.

In Eindhoven strijdt Oranje-Rood, de nummer vijf in de Tulp Hoofdklasse Heren, ook nog voor een play-offticket. De ploeg van coach Robert van der Horst neemt het op tegen Hurley. De hekkensluiter moet winnen van Oranje-Rood om nog een theoretische kans op handhaving te behouden. Bij een gelijkspel of verlies is degradatie een feit.

Promotieklasse Dames

We brengen ook een bezoek aan Nijmegen, dat in de Promotieklasse Dames een duel in het rechterrijtje speelt tegen MOP. Het is de strijd tussen de nummer elf en negen.


Wat vind jij? Praat mee...