Hockey op TV: Ziggo naar HDM – Kampong, NOS bij HGC – SCHC

Ziggo en de NOS zijn zondag aanwezig bij de herstart van de competitie. Ziggo Sport gaat daarvoor naar de wedstrijd tussen HDM en Kampong in de Hoofdklasse Dames, het duel tussen de nummers zeven en zes van de ranglijst. De NOS reist af naar Wassenaar, waar play0ff-kandidaten HGC en SCHC het tegen elkaar opnemen. 

De live-uitzending van Ziggo gaat van start om 12.00 uur en is te zien op Kanaal 14 en Ziggo Sport Select. De wedstrijd begint om 12.10 uur. Na een half uur schakelt Ziggo over naar Kanaal 13 en Ziggo Sport Docu. Daar is de volledige wedstrijd veder live te volgen.

Kampong was voor de winter bezig aan een sterke reeks: de ploeg uit Utrecht won haar laatste drie wedstrijden in de Hoofdklasse. De ploeg uit Den Haag heeft de beste papieren: HDM bleef in haar laatste vijf competitiewedstrijden tegen Kampong ongeslagen (W3, G2).

De camera’s van de NOS zijn zondag in Wassenaar te vinden bij het duel tussen HGC en SCHC. Een samenvatting van die wedstrijd wordt later uitgezonden in Studio Sport. Ook hockey.nl is aanwezig bij de damestopper en is zo live te volgen via het liveblog op onze site.

De ploeg uit Utrecht is in competitieverband al vijftien wedstrijden op rij zonder nederlaag. De laatste verliespartij dateert van 24 april 2021 (2-3 thuis tegen Den Bosch). Het clubrecord staat op achttien wedstrijden op rij zonder verlies. SCHC-clubtopscorer Yibbi Jansen scoorde in elf van de eerste dertien speelronden van dit seizoen en was al goed voor vijftien doelpunten.

Yibbi Jansen. Foto: Bart Scheulderman

Liveblogs

Zoals elke wedstrijddag zijn er ook komende zondag op onze site weer liveblogs van de speelronden in de Hoofdklasse Dames en de Tulp Hoofdklasse Heren. Hierin houden we je op de hoogte van de doelpuntenmakers, zetten we prestaties in perspectief met feiten en cijfers en posten we actiefoto’s vanaf de diverse velden.

Onze verslaggevers zijn aanwezig bij het duel tussen Bloemendaal en Pinoké (heren), maar we brengen ook een bezoek aan KZ, waar zowel de dames als de heren in actie komen. De mannen (nummer drie op de ranglijst) komen in actie tegen Amsterdam (nummer zes op de ranglijst). De dames van KZ nemen het op tegen Oranje-Rood, een degradatiekraker waarbij de heenwedstrijd in 1-1 eindigde.

Natuurlijk brengen we ook een bezoek naar de Promotieklasse. Daar nemen we een kijkje bij het vrouwenduel tussen Were Di en Nijmegen. De nummer negen tegen de nummer tien. De Gelderse ploeg moet het doen zonder coach Richard de Snaijer. Hij legde vorige week per direct zijn taken neer. Ook was er nieuws bij de coach van Were Di: Mark Dekker verkast komend seizoen naar MOP. De overzichten van de Promotieklasse Dames en Heren vind je uiteraard zondag terug op de site.

Richard de Snaijer. Foto: Bart Scheulderman


Wat vind jij? Praat mee...