Hockey op tv: Ziggo naar HGC, NOS bij B’daal-Kampong

Ook dit weekend besteden Ziggo en NOS aandacht aan de Hoofdklasse. Ziggo Sport reist af naar Wassenaar voor het damesduel tussen HGC en Amsterdam, het treffen tussen de nummers vier en twee van de ranglijst. De NOS is op ’t Kopje voor de topper in de Tulp Hoofdklasse Heren tussen koploper Bloemendaal en nummer twee Kampong.

De live-uitzending van Ziggo is vanaf 12.00 uur te zien op Ziggo Sport Docu. De afslag van de wedstrijd is om 12.10 uur. Amsterdam is al zeventien wedstrijden op rij ongeslagen tegen HGC (G2 V15), dat op 10 maart 2002 de laatste competitiezege op de Amsterdamse ploeg boekte. Op die dag werd het in Wassenaar 3-1 door doelpunten van Terry Noorlander, Nicoline van der Koogh en Carolien van Batenburg voor HGC.

De NOS brengt later de op dag in de uitzending van Studio Sport een samenvatting van Bloemendaal-Kampong. De Mussen bleven in hun laatste drie hoofdklassewedstrijden zonder winst: HGC (2-2), Pinoké (1-2) en Rotterdam (4-4). Kampong kan bogen over een betere reeks. De Utrechtse formatie boekte twee zeges en een gelijkspel en is hierdoor de koploper genaderd tot op een punt.

Hockey.nl langs de lijn
De verslaggevers van hockey.nl zijn zondag ook aanwezig bij herentopper op ’t Kopje en het duel bij de dames tussen HGC en Amsterdam. Daarnaast zijn we te vinden langs de lijn bij Bloemendaal-Klein Zwitserland bij de dames en Klein Zwitserland-HGC bij de heren. Ook zijn we in het Amsterdamse Bos bij de strijd onderin de Tulp Hoofdklasse Heren tussen Hurley en Tilburg. In onze liveblog volgen we de ontwikkelingen van beide hoofdklassen op de voet. Op zondagavond brengen we op de website alle hoogtepunten van de gespeelde wedstrijden.

In de Promotieklasse besteden we zondag extra aandacht aan Huizen-Rotterdam bij de dames. Rotterdam is de ongeslagen koploper en halvefinalist in de Gold Cup, terwijl Huizen op een vierde plaats staat. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt na dertien speeldagen elf punten.


Wat vind jij? Praat mee...