Hockey op TV: Ziggo naar SCHC – Adam, NOS bij Bloemendaal

De start van de hoofdklassen is ook voor Ziggo Sport en de NOS reden weer met de camera’s naar de velden te rijden. Dit betekent dat je vanaf zondag weer volop van (live) hockey kunt genieten, omdat ook bij de meeste Hoofdklasse-clubs de wedstrijden online worden gestreamd.

Ziggo Sport gaat dit seizoen in principe wekelijks een wedstrijd uit de Hoofdklasse Dames uitzenden. Ziggo start zondag vanaf 12.00 uur met een programma rond het topaffiche in de Hoofdklasse Dames: SCHC – Amsterdam. De wedstrijd tussen de twee ‘zekerheidjes’ voor de play-offs begint om 12.10 uur. De uitzending is niet zoals vertrouwd op kanaal 14 voor Ziggo-abonnees, maar op kanaal 13 omdat Max Verstappen in Monza een F1 Grand Prix rijdt. Abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen de wedstrijd zien op Ziggo Sport Docu.

Het commentaar bij SCHC – Amsterdam wordt verzorgd door John van Vliet, die ook de presentatie en interviews voor zijn rekening neemt.

In de Hoofdklasse Dames maakt de NOS zondag ook beelden rondom de wedstrijd tussen Kampong en HGC. Bij de Haagse formatie debuteert Oranje-aanvoerster Eva de Goede in de competitie voor haar nieuwe ploeg. Van die wedstrijd zijn beelden te zien in de uitzending van 18.10 uur op NPO1.

Thierry Brinkman voor Bloemendaal in actie tegen HGC. Archieffoto: Koen Suyk

Eerder op de middag toont de NOS in een Studio Sport-uitzending een uitgebreide samenvatting van de topper in de Tulp Hoofdklasse Heren tussen Bloemendaal en HGC. Bloemendaal is de regerend landskampioen en HGC de kampioen van de voorbereiding na het winnen van het ABN AMRO Weekend. Phillip Kooke is de commentator bij die wedstrijd, die vanaf 14.45 uur ook te volgen is via het liveblog op hockey.nl.

Dat geldt ook Kampong tegen Rotterdam bij de mannen. In de de Hoofdklasse Dames zijn we bij SCHC – Amsterdam en Kampong tegen HGC bij de dames. Het blog van de Dames Hoofdklasse start om 12.00 uur. Van alle duels die wij bezoeken, zijn natuurlijk een wedstrijd en interviews met de hoofdrolspelers te vinden in de app en op de site. Volg de tussenstanden ook via de Standenmotor die de komende dagen wordt vernieuwd.

Livestreams

Door het coronavirus zijn de Hoofdklasse-clubs in samenwerking met Eyecons Hockey en 360sportintelligence vorig seizoen gestart met het livestreamen van hun wedstrijden. Hoewel er nu weer publiek aanwezig mag zijn rondom de velden, blijven de clubs de livestreams aanbieden. Waar de wedstrijden vorig seizoen steeds vaker met eigen camera’s werden uitgezonden, daar vallen de vereniging nu weer terug op de automatische camerasystemen die rond alle velden hangen.

De camera van 360sportsintelligence bij Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

In principe worden elke speelronde alle duels daarmee online live uitgezonden, onder meer via de app en de site van hockey.nl. Dat geldt niet voor duels die door Ziggo Sport of de NOS rechtstreeks op TV worden gebracht, zoals dit weekend de vrouwen van SCHC tegen Amsterdam.

Voor  zondag zijn de livestreams van Hurley (dames en Heren) en de SCHC mannen onzeker. Beide clubs hebben te kampen met internet-problemen. Ze werken er hard aan om die op te lossen. Als dat lukt, dan komen zondagavond ook de hoogtepunten van die duels net als de andere wedstrijden uit de Hoofdklasse op hockey.nl.


3 Reacties

 1. aernoud-lippmann

  Helaas na Giro, Tour, Tokyo, Vuelta WEER Live fietsen wat leuke hockey topper ( Bloemendaal-HGC) naar samenvatting pushed .... Maar beter samenvatting dan live opening ....🙏

  1. DaanvanStraaten

   Hockey blijft een klreine sport die af en toe de ruimte krijgt voor een live-uutzending. Afgelopen jaar waren er weer meer live-uitzendingen dan het jaar ervoor, dacht ik.

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Pittige eerste 4 openings wedstrijden voor Bloemendaal, ze moeten meteen vol aan de bak: HGC, Pinoke, Rotterdam, Kampong.


Wat vind jij? Praat mee...