Tulp hoofdsponsor en naamgever Hoofdklasse Heren

Tulp Keukens, onderdeel van De Mandemakers Groep, is de nieuwe hoofdsponsor van de Hoofdklasse Heren. In ieder geval de komende drie seizoenen wordt de competitie gedoopt als Tulp Hoofdklasse Heren. De Mandemakers Groep sponsort met de Keukenkampioen ook de eerste divisie in het voetbal.

Tulp wordt bij de Hoofdklasse-clubs onder meer zichtbaar door middel van reclameborden en logo’s. Daarnaast krijgen alle Hoofdklasse-teams ook Tulp-reclame op de mouw van de shirts. Behalve hoofdsponsor en naamgever van de Hoofdklasse Heren wordt Tulp Keukens ook supplier van de KNHB. De ondertekening van het contract met Tulp komt kort nadat bekend werd dat lingeriemerk Livera vanwege de coronacrisis moest stoppen als hoofdsponsor en naamgever van de Hoofdklasse Dames. Daar is nog geen vervanger voor gevonden.

Huub Arendse, vicevoorzitter van de HHcv, het vertegenwoordigende orgaan van de hoofdklasseclubs, is zeer content met de nieuwe naamgevende sponsor voor de Hoofdklasse Heren: ‘Tulp Keukens is een echt Nederlands merk met groeiambities. Wij geloven erin dat de heren hockeysport, en specifiek het platform Tulp Hoofdklasse Heren, hieraan een goede bijdrage kan leveren. De nieuwe sponsor is oprecht betrokken bij de hockeysport. Dit geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.’

Erik Gerritsen, algemeen directeur van de KNHB, vult aan: ‘Het is mooi dat juist in deze bijzondere tijden een Nederlands topmerk als Tulp Keukens zich verbindt aan de hockeysport. Wij helpen Tulp Keukens graag om de naamsbekendheid onder de hockeyliefhebbers in Nederland te vergroten, net zoals zij ons gaan helpen de Hockey Hoofdklasse Heren nog sterker te positioneren.’

‘Beter en slimmer’

Ook Wim de Ruiter, directeur marketing van De Mandemakers Groep, is verheugd met de sponsorovereenkomst. ‘In de Nederlandse Hockey Hoofdklasse Heren wordt het beste hockey gespeeld met de beste spelers ter wereld. Dat spreekt ons zeer aan. Tulp Keukens is een echt Nederlands kwaliteitsmerk en sponsoring van de Tulp Hoofdklasse Heren vinden wij uitstekend passen bij onze groeidoelstelling. Net als de spelers en coaches kijken we enorm uit naar de start van Tulp Hoofdklasse Heren op 6 september.’

Wim de Ruiter, directeur van De Mandemakers Groep. Foto: Bart Scheulderman

Geoffrey Wouters van den Oudenweijer, die namens de HHcv met Eyecons Hockey de Hockey Hoofdklassen vermarkt, voegt toe: ‘Eén van de doelstellingen onder de samenwerking tussen de HHcv en Eyecons Hockey is de professionalisering van de Hockey Hoofdklassen. Wij kijken er naar uit om samen met Tulp Keukens en de clubs het heren club hockey verder op de kaart te zetten.’


21 Reacties

 1. asjemenou

  Prachtig. Kom maar op met je hoge kortingen !

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Gelukkig is het de Tulp Hoofdklasse en niet de Tulp Keukens Hoofdklasse. Van BHs naar Aanrechten, niet de meest logische segmenten. Fijn dat er een sponsor is (zeker in deze tijd), ben benieuwd wat de grootte van de deal is.

  1. Derrick Bijker

   Je zou die keukens eerder bij de vrouwen hoofdklasse verwachten.

 3. Eelco Houwink

  Whaha ! Omdat de geslachten elkaar voor het aanrecht staan te verdringen om met deze branche geafficheerd te worden, hebben we natuurlijk meer en grotere keukens nodig... Misschien dat deze mannen daarom zo vrolijk staan te toasten - ik zou eigenlijk geen andere reden kunnnen verzinnen.

 4. stekel

  Das mooi nieuws. ! Mss nog even de app aanpassen bij de Dames HK want daar staat nog steeds ‘Livera’

  1. robboomsma

   Eerste zin van het artikel: "Tulp Keukens, onderdeel van De Mandemakers Groep, is de nieuwe hoofdsponsor van de Hoofdklasse Heren." Begrijpend lezen 🙄

  2. opleidenkey

   Zeker goed nieuws! En Rob, Livera is niet langer sponsor van de dames HK, maar dat heb je misschien gemist...

  3. stekel

   @opleidenkey .. tx

 5. tiemezegelink

  Goede video trouwens👍

 6. vostammer

  Mogen we ook weten wat het sponsorbedrag is? In andere sporten ligt dat ook op tafel.

  1. Eelco Houwink

   Waarschijnlijk wordt voor elke bestelde keuken een paar € 100 overgemaakt #zogajenooitdemistin

  2. eefgorter

   Vertel! Hoeveel betaald KPN voor de Eredivisie, Keuken Kampioen voor Eerste Divisie en, noem ‘s wat, Ilionx bij de volleybal dames. #ligtoptafel?

 7. stekel

  Grapje in de video: 1:31.. ‘het gaat niet om de hoofdklasse clubs.. maar om.... de mensen..de achterban.. dat die massaal..

 8. conegut

  Zou er met deze deal ook zijn nagedacht over een commercieel platform waar wij de wedstrijden kunnen bekijken ? En dan niet diegene met automatische camera’s en slecht commentaar. Maar hoogwaardige beelden voorzien van close ups en slomo herhalingen ? Of gaat dit bedrag in de KNHB pot zodat de internationals meer budget hebben om vervolgens weer een zilveren en bronzen plak te behalen ?

  1. stekel

   vast...:-)

 9. René Winteraeken

  Eric Gerritsen, proficiat! Fantastisch werk hoor! 👍

 10. tdriessen

  Zou de beeld kwaliteit nu dan weer op hoofdklasse niveau waardig worden ipv de camera's van vorig seizoen?

 11. solo

  In ieder geval dat de wedstrijden voor iedereen te zien zijn en niet alleen bij Ziggo. We moeten de jeugd weer enthousiast maken voor hockey..


Wat vind jij? Praat mee...