Hoogtepunten Tulp HK heren: speelronde 15 seizoen 2020/2021

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de wedstrijden uit de vijftiende speelronde van de Tulp Hoofdklasse Heren, gespeeld op zondag 21 maart. Met Almere – Klein Zwitserland (1-4), Tilburg – Amsterdam (3-4), Den Bosch – Kampong (2-4), Hurley – Rotterdam (1-3), Pinoké – Oranje-Rood (4-5), HGC – Bloemendaal (0-2). 

Almere – Klein Zwitserland (1-4)

Tilburg – Amsterdam (3-4)

Den Bosch – Kampong (2-4)

Hurley – Rotterdam (1-3)

Pinoké – Oranje-Rood (4-5)

HGC – Bloemendaal (0-2)


10 Reacties

 1. Avdd

  De scheidsrechter die het doelpunt van Bakker afkeurde wegens stickafhouden mag zijn fluit inleveren. Als je perfect drijven als stickafhouden interpreteert omdat de verdediger aan de verkeerde kant verdedigd heb je niets te zoeken bij prestatie hockey.

  1. hockeyer123

   De scheidsrechters waren sowieso niet al te best die wedstrijd ............

 2. timphielix

  Duidelijker voorbeeld van stick afhouden krijg je niet.

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Als een verdediger van achter en onder de stick de bal probeert te spelen, en Bakker de bal drijft zonder duidelijk afhoudende beweging, dan is het inderdaad wel heel subtiel en kan elke speler die met de bal loopt aangemerkt worden als stickafhouden.

 4. Louise12

  Echt belachelijk dat de scheids deze goal van Bakker afkeurt, anti hockey! Het is juist die verdediger die nota bene van achteren komt en de stick van Bakker raakt. Absurd.

 5. Folmer

  De verdediger probeert met een shave-tackle de bal af te pakken. Als je goed kijkt zie je dat Bakker dit verhindert door met zijn stick de stick van de verdediger tegen te houden. Dit is dus wel degelijk stickafhouden.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Dus als de speler de bal aan zijn stick heeft moet hij zijn stick optillen en de verdediger de bal af laten pakken?

 6. Louise12

  een shave tackle....nee natuurlijk, dan mag alles, dan mag je dus van achteren de stick van de tegenstander weg shaven, vlak voordat hij gaat scoren, hahaha...alleen het woord al...als we dit gaan affluiten in het hockey dan begrijpt toch niemand het meer, dan wordt hockey nooit een serieuze TV sport, hoe ga je dit soort dingen uitleggen aan een niet-hockeyer....man man, die scheids moet zich schamen. overigens ziet hij dan weer niet dat Tilburg bij die 3-1 de bal met de voet in de goal schopt...benieuwd of Folmertje dat ook heeft gezien

 7. Folmer

  @Louise"tje", zullen we op de bal spelen, niet op de man. Dit soort teksten zijn echt niet nodig. Ja, die 1-3 was met de voet, dat had ik gezien. Dat de scheidsrechter het niet zag kwam waarschijnlijk omdat er een keeper en een andere aanvaller tussen stonden. Volgende keer een klein stukje verder doorlopen en hij ziet hem wel. En nee, ook bij een shave tackle (als je de term niet kent, zoek het eerst even op) mag je de stick niet aanraken. Maar als de aanvaller (Bakker) de bal alleen maar begeleidt, met zelfs flink wat ruimte tussen de bal en zijn stick, en hierdoor de stick van de verdediger blokkeert dan is het stickafhouden. Al valt er ook wat voor te zeggen dat de verdediger de stick van Bakker wegduwt om bij de bal te komen. Helaas is het met deze beelden onmogelijk om met zekerheid te zeggen welke van de 2 het is, al neig ik naar stickafhouden.

 8. rolinverburgt

  Wanneer komt dit op youtube?


Wat vind jij? Praat mee...