Hoogtepunten Tulp HK Heren: speelronde 7 seizoen 2020/2021

De hoogtepunten van speelronde 7 uit de Tulp Hoofdklasse Heren seizoen 2020/2021 vind je hieronder. Met Kampong – HGC, Amsterdam – Pinoké, Almere – Hurley, Klein Zwitserland – Den Bosch, Oranje-Rood – Bloemendaal en Rotterdam – Tilburg. 

Kampong – HGC

Amsterdam – Pinoké

Almere – Hurley

Klein Zwitserland – Den Bosch

Oranje-Rood – Bloemendaal

Rotterdam – Tilburg


32 Reacties

 1. Mark Bouwman

  @luchtisblauwgrasisgroen, wij zien jou ontzettend vaak voorbij komen op commentaren bij hockey.nl bij hun verhalen/verslagen over tophockey. Ben jij De Mol van het bondsbureau of het KNHB bestuur??? De directeur, de tophockeybaas, de bondsvoorzitter. Niet dat wij ons dat kunnen voorstellen, maar ja je weet natuurlijk nooit wie achter anonieme beschermde commenraren schuil gaan. Wij zouden het heel "stoer" en "fatsoenlijk" van je vinden als je je identiteit zou onthullen. Jouw commentaren die wij soms wel en soms helemaal niet kunnen waarderen, komen dan wellicht in een waardevoller perspectief te staan. Waarom zo geheimzinnig; ik denk dat de o zo volwassen hockeywereld best tegen kritiek kan. Onder deze blauw/groene titel is het wel erg goedkoop en ook wat ongemakkelijk.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Ik ben een hockeyfan, niets meer niets minder.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   En als de affaire met Kampong iets laat zien is dat de hockey wereld niet tegen kritiek kan. Maar ik onthoud me in het vervolg graag van commentaar: ik hoop dat er in de hoofdklasse en Oranje weer het allerbeste hockey in de wereld wordt gespeeld waarbij politiek en persoonlijke belangen een ondergeschikte rol spelen.

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Mooi dat twee jonge top-talenten (Figge en van der Veen) van HC Bloemendaal allebei scoren!

 3. PeterMontijn

  Correctie: eindelijk weer 1 jeugdspeler van Bloemendaal die het eerste haalt (vd Veen). Figge is natuurlijk niet door Bloemendaal opgeleid, net zoals vrijwel alle andere spelers die meestal als international door het Nederlandse hockeyequivalent van Real Madrid worden “ingekocht” en waarmee een plek in de play-offs een zekerheidje is.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Amsterdam is de hockey equivalent van Real Madrid (zie ook opmerking Teun Rohof), als je zo een vergelijking wilt maken gebruik dan Barcelona. Ik gaf ook niet aan dat Sam Figge uit de jeugdopleiding van Bloemendaal komt, alle clubs trekken spelers van andere clubs aan - deze discussie is al vele malen gevoerd.

 4. jvolcano

  Het verzoek van Bouwman was om je identiteit te onthullen.

 5. HockeyIsCool

  Ze kunnen nog lammeren bij Den Bosch!

 6. luchtisblauwgrasisgroen

  Toch lekker als je als 16 jarige op zo een mooie manier de keeper van het Nederlands elftal verschalkt. Van der Veen heeft een mooie toekomst voor zich. De nummer 10 van Oranje Rood is enigszins ongelukkig, bij de 3-0 probeert hij Bovendeert vast te houden in het goal maar laat hij zijn stick vallen. #karma De 3-1 lijkt mij geen 5 meter voordat hij de cirkel in loopt?

 7. PeterMontijn

  @luchtisblauw etc (anonieme Bloemendaal fundamentalist😉), deze discussie kan je niet vaak genoeg voeren. Je vindt hem erg ongemakkelijk, dat is wel duidelijk. De vergelijking met Madrid is juist heel gepast, die leiden nl al 30jr vrijwel niets zelf op. Barcelona daarentegen heeft de afgelopen 30 jaar hele lichtingen aan eigen jeugd voortgebracht die zo ongeveer het hele Spaanse elftal vormden dat zo succesvol was de afgelopen decennia (helaas ook 1maal ten koste van NL, tijdens het WK in Zuid Afrika). Ik heb het hier over Xavi, Iniesta, Puyol, Busquets, Pique, Jordi Alba, Guardiola etc. Sommige spelen nu nog bij FCB. Ze werden gecoached door trainers die zelf bij Barcelona waren grootgebracht of daar lange tijd hebben gevoetbald. Zoals Pep Guardiola of Johan Cruijff. Dit in tegengestelling tot bijvoorbeeld een Michiel vd Heuvel die, nadat hij Oranje Rood kampioen had gemaakt, vervolgens maar door Bloemendaal werd ingehuurd.

 8. luchtisblauwgrasisgroen

  @Peter Montijn: dat is een betere titel ;) Welke Nederlandse topclub leidt nog volledig zelf op? Neem Kampong die in de afgelopen 2 jaar met De Vilder, Pieters en De Geus hun slag sloegen. En dit is nota bene de grootste club van Nederland met een poel (provincie Utrecht) van jeugdspelers die vele malen groter is dan waar Bloemendaal uit kan vissen (Kennemerland). Alleen maar mooi dat er bij Bloemendaal ook nog spelers zijn die het eerste halen: Van der Veen, Brinkman (ex HBS), Citroen, Visser, Van der Drift.

  1. dummy

   Allemaal in de jeugd gespeeld bij Kampong en nu in H1 Lars Balk, Bram van Battum, Jip Janssen, Ian Lindeboom, Boet Phijffer, Floris de Ridder en Koen Visser........

 9. rustaaagh

  In de jeugd gespeeld ... mooi geformuleerd. Kampong heeft door het grote aantal jeugdspelers al relatief veel goede spelers en daarnaast een goed scoutingsysteem. Lars Balk, Bram van Battum, Jip Janssen, Ian Lindeboom, Boet Phijffer, Floris de Ridder en Koen Visser zijn allemaal ergens anders begonnen en naar Kampong toe gekomen.

  1. ruurdjanrauwerda

   Kampong scout zeker kwalitatief goed, maar ook jong. Ouders van spelers van andere clubs in de E8 benaderen gaat wel ver vind ik. Er zijn meer grote clubs die dit zo doen.

 10. PeterMontijn

  En niet te vergeten Sander de Wijn. Conclusie is overigens juist, veel spelers zijn elders begonnen maar ze hebben nog wel een aantal jaren jeugdselectie doorlopen (al was het alleen maar de A-tjes, de meesten hebben overigens wel een paar jaar Kampong-jeugd meegedraaid). Ik weet niet of er gescout wordt, het gros van deze jongens kennen elkaar uit districtsteams en willen op een hoger niveau spelen. Een club als Kampong speelt op alle niveaus landelijk, ze hebben meer dan voldoende aanwas van goede jongens. Maar dat is niet mijn punt. Al deze jongetjes spelen dus nog een aantal jaren in de jeugd bij Kampong en halen vervolgens het eerste, een mooi vooruitzicht. Dus ja, Kampong haalt ook talentvolle senioren, vaak al (jeugd)international, bij andere clubs weg maar de helft komt nog uit eigen jeugd. Dat ligt bij Bloemendaal al jarenlang heel anders...terwijl ook de jongens van Bloemendaal ook landelijk goed spelen. Dat moet behoorlijk frustrerend zijn...

  1. jonathan

   Sander de Wijn komt van Union

 11. PeterMontijn

  Oh ja, voordat ik het vergeet. Ik ben verre van een Bloemendaal-“hater”, sterker nog, het is een prachtige en supergezellige familieclub, een sieraad voor het Nederlandse hockey

 12. luchtisblauwgrasisgroen

  @PeterMontijn: je hebt deels gelijk. Er zijn de afgelopen jaren een aantal talentvolle spelers overgestapt naar andere topclubs: Pelle Vos, Jord Beekmans, Rik van Kan. Zij hadden ook prima bij Bloemendaal verder gekund.

 13. Mark Bouwman

  @luchtisblauwgrasisgroen dat je een Bloemendaal lover bent daar is niks mis mee, integendeel ! Nu nog even flink zijn en je legitimeren. Hoe moeilijk kan dat zijn?

 14. jonathan

  Volgens de NOS wordt morgen alle amateur sport stilgelegd. Is onze hoofdklasse prof of amateur??? Mooi meetpunt!!

  1. FIHCOACH

   Helaas is hockey een amateur sport dus ja het wordt stilgelegd.

  2. MIck

   Lijkt me Amateur

 15. Valley in the Alps

  Duidelijk topsport met betaalde spelers ... jammer van het amateuristisch gedoe van de begeleiding Kampong. Echter, gedrag van mensen met corona hebben het hoogste woord ... op weg naar slimme lockdown. 😉 Einde gedoe!. Hopelijk nog veel sportplezier voor de jeugd ... net als in de zaal het moeten “presteren” maar ff van de baan. Zorg voor elkaar is belangrijker.

  1. FIHCOACH

   Op papier worden ze betaald. Echter ze hebben de status amateur vandaar dat de KNHB een bedrag krijgt van de NOC/NSF er is geen enkele club met een prof status helaas waar en raar. Zodra het prof hockey zou worden is er een andere tak nodig bij de KNHB met als voorbeeld de KNVB die een amateur en professionele tak heeft. Daar is bij de KNHB (nog ) geen sprake van helaas

 16. PeterMontijn

  @ Jonathan: je hebt gelijk, ik dacht dat Sander de A’s nog bij Kampong gespeeld heeft maar niet dus

 17. jvolcano

  We weten nog steeds niet wie lucht is blauw etc. is.

 18. PeterMontijn

  Nee, dat is blijkbaar heel veilig. Ik ben vd zeer weinigen op dit forum zonder alias...

 19. rustaaagh

  Maakt het uit wie wie is? Wordt iemand dan serieuzer genomen als hij zij wit, blauw, zwart, katholiek, protestants of 10 jaar hoofdklasse heeft gespeeld/gecoacht? Het gaat om de discussie. Wie er misbruik van maakt en/of komt om te bashen, moet gecorrigeerd worden. En wie zegt mij dat bouwman idd Roderik Bouwman is ;), en dat PeterMontijn idd die ene is?

  1. PeterMontijn

   Ja ik neem je dan wel een stuk serieuzer. Ipv je verschuilen achter een alias, kom je uit voor wat je zegt. In naam en boodschap Vastgetekend, De echte Peter Montijn

 20. luchtisblauwgrasisgroen

  Dank @rustaaagh: het doet er inderdaad niet toe, maar ‘shoot the messenger’ is een menselijke. Als je deze discussies vergelijkt met Voetbalzone dan is het echt een wereld van verschil. Als er inderdaad misbruik van de regels wordt gemaakt dan moet de redactie dat inderdaad corrigeren. Echter kritische anonieme tegengeluiden in het ons kent ons hockeywereldje is niets mis mee (helemaal sinds Jacques Brinkman niet meer actief is als commentator). Maar op verzoek van dhr/mevr Bouwman wil ik wel ingaan op het verzoek mits er wordt voldaan aan de volgende 3 voorwaarden: 1. Sam van der Ven wordt (op basis van zijn vorm) weer de eerste keeper van Oranje 2. Roel Bovendeert wordt opgenomen in de selectie voor Tokyo (gezien zijn huidige vorm wel verdiend) 3. Los van alle commotie en de tuchtcommissie, bieden Jip Janssen en Oltmans publieke excuses aan voor een domme fout die ze nooit hadden willen maken, waarvoor iedereen het hen natuurlijk vergeeft en vergeet

  1. PeterMontijn

   3 x eens

 21. jonathan

  Top, je derde eis willig ik direct in!! Helaas, die andere twee kan ik niets aan doen ook al ben ik het met je eens


Wat vind jij? Praat mee...