Hortensius en Gunneman weekwinnaars in strijd om Gouden Stick

Een nieuwe week, twee nieuwe weekwinnaars in de strijd om de Gouden Stick. De weekprijzen gaan deze week naar Olivier Hortensius (Rotterdam) en Kiki Gunneman (Pinoké). Zij waren volgens ons publiek de uitblinkers van het afgelopen Hoofdklasse-weekend. 

Om te beginnen met Hortensius. De aanvaller van Rotterdam speelde een hoofdrol in de uitwedstrijd tegen Voordaan. De jeugdinternational opende hoogstpersoonlijk de score tegen de hekkensluiter met een hele fraai tip-in. Vlak daarna bereidde hij de 0-2 voor, na een prima actie over de achterlijn. Hierdoor was het voor teamgenoot Jeroen Hertzberger een koud kunstje om de vak erin te tikken.

Gunneman won niet met haar team. Dat was eigenlijk het enige smetje op de verder zorgeloze middag voor de keeper van Pinoké. De viervoudig international hield tegenstander HGC meerdere keren van het scoren af. Ze pakte veel corners van specialiste Lola Riera, maar capituleerde bij de laatste inzet van de Spaanse. Daardoor eindigde het duel tussen beide subtoppers in 1-1.

Elke speelronde stemmen

Natuurlijk kan er ook dit weekend weer gestemd worden voor de Spelers van de Week. Dit kan je doen via  hockey.nl/goudenstick. De stemmen van het publiek, de experts en de aanvoerders/coaches resulteren aan het einde van seizoen in een eindrangschikking met de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en de beste speelsters van de Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...