Hurley precies op tijd verlost van doelpuntendroogte

De mannen van Hurley moesten er 257 minuten op wachten, tot het moment dat Justin Reid-Ross zondag zijn ploeg verloste van de doelpuntendroogte. De Bosuilen waren in zes competitiewedstrijden ‘slechts’ vijf keer trefzeker en scoorden achtereenvolgend niet tegen HGC (0-1), Rotterdam (0-1) en Bloemendaal (0-6). Op sportpark Klein Brandt moest hekkensluiter Almere het ontgelden: 2-4.

‘Dit is lekker’, zegt aanvoerder Thom Hayward direct na afloop. ‘Winnen van een concurrent voelt altijd net even extra goed. In dat opzicht zat er best wel wat druk op deze wedstrijd. We hebben nu een gat van zes punten geslagen. Heerlijk.’

In de zevende speelronde van de Tulp Hoofdklasse Heren scoorden de mannen van Reinoud Wolff bijna net zoveel doelpunten als de zes wedstrijden daarvoor bij elkaar opgeteld, zo viel ook Hayward op. ‘Ik denk dat we voor ons doen te weinig hebben gescoord.’

Thom Hayward schermt de bal af voor Almere-speler Manuel Verga. Foto: Orange Pictures/Arnold Verkade

‘Het is niet dat we er iedere dag mee bezig waren, maar we hikten er wel een beetje tegenaan. We hebben een goede corner en gasten voorin die een bal erin kunnen slaan. Dat laten ze op de training ook zien. Het is fijn dat het er nu in een wedstrijd uitkomt. Hopelijk is dit het startschot.’

Reid-Ross breekt de ban

Het was Reid-Ross die de ban brak voor de Bosuilen. De eerste vier corners mislukten, maar bij de vijfde poging van de Amsterdammers moest Almere-doelman Flip Wijsman dan toch toegeven: 0-1. Na ruim vier uur doelpuntendroogte eindelijk weer eens een goal voor de formatie van Wolff.

Hoe anders is dat bij Almere, dat dit seizoen in bijna elk duel wist te scoren. Alleen tijdens de afstraffing tegen Kampong (0-11) kwam Almere niet op het scorebord. Ook tegen Hurley was het raak voor de hekkensluiter van de Tulp Hoofdklasse Heren. De Tsjech Lukás Plochy kreeg de bal vijf minuten voor rust in de cirkel en haalde genadeloos uit in de kruising: 1-1. Zijn tweede goal alweer in het tenue van Almere.

Justin Reid-Ross in duel met Almere-aanvaller Lukás Plochy. Foto: Orange Pictures / Arnold Verkade

Dat kunststukje probeerde Hjalmar Voskuil ook uit, één minuut na rust. De jeugdige aanvaller van Hurley zag zijn poging echter in het zijnet belanden. Almere ging vanaf dat moment aan de overkant op jacht naar de eerste zege in 22 Hoofdklasse-wedstrijden. Heel even leek Jamie Wallace in het derde kwart de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd teruggefloten wegens gevaarlijk spel.

Wervelwind van Kenny Bain

Terwijl de mannen van Almere nog hun beklag deden, hadden de spelers van Hurley alweer reden tot juichen. Het was Kenny Bain die door Reid-Ross werd bediend en bij de tweede paal simpel kon binnen tikken voor de 1-2. De beer was los bij Hurley. Niet lang daarna werd Bain de diepte in gestuurd en bracht de Schot Jelmer Siersema in stelling voor de 1-3.

Daarmee was de koek nog niet op. Deegan Huisman was al een aantal keer dichtbij een treffer tegen zijn oude ploeg, en verzilverde twaalf minuten voor tijd een aanval over rechts bij de tweede paal. Zijn eerste goal voor zijn nieuwe club.

Hurley-coach Reinoud Wolff. Foto: Orange Pictures/Arnold Verkade

Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Joep Troost schoot zijn tweede van het seizoen binnen, maar de zege van Hurley kwam nooit meer in gevaar. Lachende gezichten na het laatste fluitsignaal in het kamp van Hurley, waarbij de geblesseerde jongens langs de kant direct de uitslag van Rotterdam – Tilburg (3-0) opdreunden.

Hurley hijgt ineens in de nek van Oranje-Rood en Den Bosch

Hayward: ‘We strijden met Tilburg, Almere en KZ tegen degradatie. Almere lijken we voorlopig even kwijt te zijn, met Tilburg hopen we over twee weken af te rekenen.’

Door de uitslagen op de andere velden zitten er misschien wel mooie weken aan te komen voor de Hurleyanen, zo concludeert ook de 31-jarige aanvoerder. ‘Met een zege volgende week tegen Oranje-Rood kunnen we over hen en Den Bosch heen. Het wordt een lastige wedstrijd, maar daar gaan we wel voor.’