Hurley – Tilburg weer uitgesteld, nu op verzoek van Hurley

Terwijl de play-offs in de Tulp Hoofdklasse Heren al zijn begonnen, moeten Hurley en Tilburg de reguliere competitie nog afsluiten. Eerder werd hun onderlinge treffen op verzoek van Tilburg uitgesteld naar donderdag, maar nu heeft de KNHB opnieuw moeten besluiten dat de allerlaatste wedstrijd niet doorgaat en zondag wordt gespeeld.

Ditmaal is het Hurley dat vanwege corona gerelateerde gevallen met succes een verzoek heeft ingediend bij de hockeybond om donderdag niet te hoeven spelen. Clubs mogen om uitstel vragen als zes spelers of meer vanwege corona of quarantaine niet kunnen meedoen. Dit wordt gecontroleerd door de hockeybond.

Op die regel in het reglement moest Tilburg de afgelopen weken driemaal een beroep doen. De ploeg van de vertrekkende coach Jeroen Delmée speelde daardoor de afgelopen twee donderdagen inhaalduels, maar de tijd ontbrak om voor de laatste speelronde alle uitgestelde wedstrijden in te halen. Morgen (donderdag) zou de strik om de reguliere competitie worden gelegd in een duel dat geen gevolgen voor de eindstand meer heeft, maar dat moet dus nu zondag gebeuren. Op het moment dat mogelijk de twee finalisten om het landskampioenschap al bekend zijn.

 


2 Reacties

  1. misha-van-oostveen

    Waarom wordt deze wedstrijd überhaupt nog gespeeld? Zal regeltechnisch vast moeten maar gaat nergens meer over.

  2. Bob Krulvis

    Gun die jongens een afscheidswedstrijd


Wat vind jij? Praat mee...