Janssen over oogblessure: komende maand cruciaal voor herstel

Het is nog spannend of international Jip Janssen zijn zicht volledig terugkrijgt. ‘De komend maand is vrij cruciaal voor het herstel.’ Dat laat 23-jarige Janssen in een reactie weten, nadat hij vrijdagavond in de topper tussen Kampong en Bloemendaal een bal op zijn oog kreeg.

Eerder berichtte hockey.nl op basis van een artikel bij de NOS dat Janssen opgelucht was en de artsen positief zijn en stellen dat het zicht in Janssens linker oog weer volledig terugkeert. Volgens Janssen is die conclusie te voorbarig en wordt dat dus pas over enkele weken duidelijk.

Janssen werd vrijdagavond aan het begin van het tweede kwart in zijn gelaat geraakt, nadat Bloemendaal-speler Florian Fuchs de bal verkeerd op zijn stick kreeg. Janssen ging naar de grond en werd minutenlang behandeld. Op eigen kracht verliet hij met bebloed gezicht het veld en werd direct naar het ziekenhuis vervoerd. Daar onderging hij diverse onderzoeken. Vrijdagavond zag Janssen niets met zijn linkeroog, zaterdag had hij zijn zicht deels terug. Janssen moet voorlopig rust houden om zijn herstel te bevorderen.

Jip Janssen wordt behandeld. Links Robbert Kemperman. Foto: Bart Scheulderman

Florian Fuchs was vrijdagavond behoorlijk geschrokken van het onfortuinlijke vooral met  Janssen, zo vertelde hij na afloop van de met 1-2 gewonnen wedstrijd. ‘Zoiets doe je natuurlijk nooit expres, maar dat gaf me echt een kut-gevoel. Ik had vervolgens een paar minuten nodig om dat te verwerken.’ Janssen ging direct vanaf het veld naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Fuchs zei na afloop dat hij direct een berichtje aan Janssen zou sturen. Uit het relaas van Janssen bij de NOS blijkt dat Fuchs woord heeft gehouden. ‘Hij was super bezorgd om mijn gezondheid en ik heb veel berichtjes van hem gekregen’, zegt Janssen.


16 Reacties

 1. barbara-frese

  Jeetje jongen!! Das schrikken Jip. 👍💪 sterkte!!!

  1. Bart Bouwman

   Sterkte Jip en hoop dat je snel weer binnen de lijnen staat...

 2. blauwhart

  Gelukkig speel je ook in blauw dus is dat blauwe hart ook voor jou. Beterschap Jip! Laat Florence N. maar goed voor je zorgen.

 3. Runa Honig

  De redactie moet zich schamen. Het artikel is nu aangepast, maar bevatte eerst foute informatie over Jips toestand. Kennelijk de bronnen niet gecheckt. Het gaat hier wel om iemands gezondheid!

  1. hockey12345

   Janken

  2. jonathan

   Het gaat inderdaad om Jip zijn gezondheid, dus zou je als Kampongfan hem beterschap moeten wensen en daar je zorg over uitspreken ipv lopen zeuren op de redactie. De redactie heeft snel het artikel overgenomen van de NOS. Misschien te vlug geplaatst maar een erg overdreven reactie

 4. opleidenkey

  Jip, van mens tot mens, met passie, beterschap, hoop dat je snel weer op het veld staat te doen waar je happy van wordt! 💪🏻💪🏻

 5. ernst-janvanputten

  Ik heb als Hoofdklasse arbiter bij het inspelen van beide ploegen een bal op mijn oog gekregen. Kon bijna niets meer zien, moest geopereerd worden. Uiteindelijk heb ik een zicht van 80% overgehouden. Daar ben ik nog steeds blij mee. Ik hoop voor Jip een minstens net zo’n goed resultaat. Beterschap!

  1. PhilipTulleken

   En je fluit veel beter dan daarvoor!

 6. francakh

  Mij ook gebeurd, vorige eeuw, corner werd hoog ingeslagen en belandde precies op rechteroog. Heeft wel weken geduurd maar zicht 100% ok. Gelukkig. Hoop zelfde voor Jip.

 7. hockeyliefhebbertje

  Er moet wat gebeuren met de hoge ballen, door oprekken van de regels (gevaar),gaat dit no een keer echt heel erg fout.

 8. Valley in the Alps

  Te eenvoudig om te zeggen “het ligt aan de hoge ballen.” Iedere ernstige blessure is er een teveel. Meeste blessures in het gezicht heb ik zien gebeuren via eigen stick bij het aangaan van duels. De onverwachte tip via ‘n stick maakt het ontwijken niet mogelijk. Verder is de uitvoering van de SC in het hockey ‘n bron van blessures.

 9. ivarguyaux

  Er zijn 3 sporten waar gespeeld wordt met een “harde” bal/schijf...Lacrosse,Ijshockey en hockey. Alleen bij hockey is er geen gezichtsbescherming voor de spelers. Het is zover ik weet zelfs vastgelegd in de regels dat dit niet mag.....je kunt wel aanvragen of je masker mag dragen ivm blessure bescherming(denk aan gebroken neus bijv.) Vraag me af of dat wel van deze tijd is.....zou je als speler natuurlijk zelf moeten kunnen bepalen of je je hoofd wil beschermen.En niet alleen bij een strafcorner. Want ik ben toch niet de enige die regelmatig zijn hart vasthoudt bij het zien van weer een ziedend schot van rand cirkel?

  1. trijntjel

   Helemaal eens. Dat zou je toch zelf moeten kunnen beslissen. Er zijn in het hockey teveel spelers die ballen tegen hoofd krijgen en er blijvend letsel aan overhouden.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   En cricket, dragen batsmen ook een helm en bescherming. Hockey bestuurders willen er niet aan omdat het ten koste gaat van attractiviteit. Maar er zal een punt komen waar ze het niet langer kunnen af houden, vergelijkbaar met wat er in de NFL is gebeurd.

 10. DaanvanStraaten

  Hopelijk een goed herstel Jip. Heel veel sterkte!


Wat vind jij? Praat mee...