Jelle Galema na drie seizoenen terug naar Oranje-Rood

Aanvaller Jelle Galema (28) keert na een avontuur van drie jaar bij Den Bosch terug bij zijn oude liefde. Hij tekent een contract voor vier seizoenen bij Oranje-Rood, de club waarmee hij gouden jaren beleefde met het winnen van drie landstitels (2014, 2015 en 2016) en de Euro Hockey League (2015).

Van 2009 tot en met 2018 speelde Galema zijn eerste termijn voor Oranje-Rood, toen hij zijn verrassende transfer naar Den Bosch maakte, op dat moment ogenschijnlijk een stap terug. Als speler van Den Bosch zette Galema zichzelf weer op de kaart na het missen van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en het EK van 2017 in Amsterdam. In zijn eerste seizoen onder leiding van coach Eric Verboom werd hij door de bezoekers van hockey.nl uitgeroepen tot Beste speler van de Hoofdklasse. In 2019 maakte hij zijn comeback in het Nederlands elftal en speelde hij het EK in Antwerpen.

Onlangs kwam er een voorlopig einde aan zijn interlandcarrière (76 caps) toen bondscoach Max Caldas hem liet weten dat hij niet geselecteerd wordt voor de Olympische Spelen van Tokio.

Zijn rentree bij Oranje-Rood voelt voor Galema als thuiskomen: ‘Ik heb het altijd ontzettend naar mijn zin gehad bij Oranje-Zwart en later Oranje-Rood. Zowel op sportief als persoonlijk vlak. Het is een club waar ik me op alle fronten thuisvoel.’


1 Reactie

  1. Valley in the Alps

    Jammer ... ‘n aderlating voor ‘n prachtige club Den Bosch. Maakt de teleurstelling van stilstand gedurende the COVID-19 crisis allengs groter. Blijf gezond en hopelijk snel weer in de wei.


Wat vind jij? Praat mee...