Kampong in beroep tegen straf KNHB

Kampong is bij de KNHB in beroep gegaan tegen de straf voor het opstellen van de volgens de bond niet-speelgerechtigde Jip Janssen in het duel van Heren 1 tegen Tilburg. De competitieleiding van de hockeybond bestrafte de Utrechtse club met drie punten in mindering en het overspelen van het duel in de Tulp Hoofdklasse Heren. Kampong is het met die uitspraak niet eens.

Het bestuur van de club heeft dinsdag bij de competitieleiding om een herziening van de competitiemaatregel gevraagd, zo bevestigt de hockeybond. ‘Dit verzoek wordt nu conform het Huishoudelijk Reglement van de KNHB in behandeling genomen. SV Kampong Hockey en KNHB doen geen mededelingen over deze procedure totdat er een onherroepelijke beslissing is. Op dat moment zal de KNHB deze definitieve beslissing communiceren’, zo luidt de persverklaring.

Hiermee krijgt de corona-affaire van Kampong toch nog een vervolg, nadat die op 25 september begon in Tilburg. Tijdens de rust van dat duel kreeg Kampong-international Jip Janssen het bericht dat hij positief was bevonden na een coronatest.

Tuchtcommissie

Kampong stelt dat die test uit voorzorg was gedaan, hij eerder in de week negatief was getest en volgens de overheidsrichtlijnen niet verplicht was op de uitslag te wachten. De KNHB is een andere mening toegedaan. Het bondsbestuur maakte de affaire aanhangig bij de onafhankelijke tuchtcommissie. Die oordeelde na een zitting dat ‘Kampong het Bondsreglement heeft overtreden en het aanzien en de belangen van de hockeysport in het algemeen heeft geschaad’.

Kampong kreeg daarvoor tevens de maximale boete van €500 opgelegd door de tuchtcommissie, omdat de club had verzuimd om direct bij de competitieleiding te melden dat Janssen in de rust van de wedstrijd Tilburg – Kampong een positieve coronatestuitslag kreeg. Kampong liet al eerder weten tegen die geldstraf niet in beroep te gaan.

De onafhankelijke tuchtcommissie stelde in haar uitspraak tevens dat het niet bevoegd is om een uitspraak te doen over de speelgerechtigheid van Janssen. Ze gaf aan dat de competitieleiding van de KNHB zelf moet vaststellen of de speler speelgerechtigd was of niet. De competitieleiding oordeelde nog dezelfde dag dat Janssen niet-speelgerechtigd was en bestrafte de club dus met drie punten in mindering en het overspelen van het duel tegen Tilburg dat Kampong met 2-4 won.

 


Vanwege de heftigheid van de reacties onder eerdere berichten over de Kampong-zaak heeft de redactie van hockey.nl besloten de mogelijkheid tot reageren onder dit bericht uit te schakelen. We reken op jullie begrip hiervoor.


Reacties op dit bericht zijn gesloten.