Kampong verliest punten en Janssen met akelige hoofdblessure

Een akelige hoofdblessure van international Jip Janssen vormde vrijdagavond een smet op de topper tussen Kampong en Bloemendaal in de Tulp Hoofdklasse Heren. De verdediger van de thuisclub kreeg een bal hard in zijn gezicht en werd direct van het veld naar de eerste hulp gebracht. Zonder zijn topschutter verloor Kampong in de slotseconde ook nog van Bloemendaal, dat door de 1-2 zege de eerste plek en een EHL-ticket bijna zeker veiligstelde.

Het incident met Janssen gebeurde aan het begin van het tweede kwart. Bloemendaler Florian Fuchs kreeg een bal hoog aangespeeld door Tim Swaen. De Duitse aanvaller verlengde de bal, die vervolgens in volle vaart het gelaat van Janssen trof. De verdediger ging direct met een schreeuw naar de grond en bleef op zijn buik liggen. Medische verzorging op het veld zorgde er wel voor dat Janssen na een paar minuten met een bebloed hoofd kon opstaan, maar het was meteen duidelijk dat verder spelen geen optie was. Janssen werd zelfs linea recta van het veld gevoerd en ging voor behandeling naar het ziekenhuis. Over het exacte letsel is nog niets duidelijk.

Kiezelharde push

Op het moment van zijn vertrek had Janssen al wel een treffer achter zijn naam staan. Nadat Yannick van der Drift aan het begin van het eerste kwart Bloemendaal met een schot via doelman David Harte op 0-1 had gezet, versierde Janssen zelf in de twaalfde minuut een strafcorner. Met een kiezelharde push op de plank achter Maurits Visser bepaalde hij de stand na het eerste kwart op 1-1.

Jip Janssen juicht na de 1-1. Foto: Bart Scheulderman

De blessure van Janssen aan het begin van het tweede kwart was vervolgens toch een tik voor de thuisploeg, die het initiatief aan Bloemendaal liet. Dat kreeg via Van der Drift, na een geweldige loopactie van Jorrit Croon, nog wel een uitgelezen kans op 1-2, maar Harte liet zien met een heerlijke save zien waarom hij nog steeds een van de beste keepers ter wereld is.

De 1-1 stand stond ook na het derde kwart nog op het bord. Beide ploegen vielen wel aan, maar leunden ook op hun sterke defensies. Hierdoor bleef het spektakel een beetje uit, waarop je op basis van de aanwezig kwaliteiten als hockeyliefhebber wel zou hopen. Immers, kwaliteit voldoende op het veld. Bij Kampong ontbraken Terrance Pieters en Jonas de Geus, maar niettemin stonden er vijf Nederlandse en een Ierse international op het veld. Bij Bloemendaal ontbraken nog altijd Floris Wortelboer en Roel Bovendeert, maar de ploeg van Rick Mathijssen  beschikte nog wel over vier Nederlandse internationals plus Fuchs en de Belg Arthur Van Doren.

Geen risico

Ook het vierde kwart was weinig verheffend. Dat was misschien ook niet zo verwonderlijk. Beide ploegen zijn al geplaatst voor de play-offs en hoeven dus ook niet meer zo nodig. Daar komt bij dat de spelers nog een drukke periode wacht en zij – zeker met de blessure van Jip Janssen in het achterhoofd – geen risico wilden nemen. Immers, over een paar weken in de play-offs worden de prijzen verdeeld.

Tom Hiebendaal juicht na zijn winnende treffer tegen Kampong. Foto: Bart Scheulderman.

In de slotseconde deelde Bloemendaal in de aanloop naar de play-outs toch nog een tik uit door via Tom Hiebendaal de 1-2 overwinning binnen te slepen na een strafcorner. Dat kon er na het verlies van Jip Janssen ook nog wel bij voor Kampong, dat voor het eerst dit seizoen punten verspeelde op eigen veld.

 


2 Reacties

  1. stekel

    De Mus doet wat er verwacht werd.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

    Beterschap voor Janssen!


Wat vind jij? Praat mee...