Klassieker Amsterdam-Bloemendaal en Haagse derby naar zaterdag

Twee duels in de Tulp Hoofdklasse Heren worden komend weekend vanwege het voorspelde winterse weer verplaatst van zondag naar zaterdag. Dat heeft de KNHB donderdagavond bekendgemaakt. Het gaat om de wedstrijden Amsterdam-Bloemendaal en HGC-Klein Zwitserland.

Amsterdam en Bloemendaal slaan zaterdag om 12.00 uur af voor hun Klassieker in het Wagener Stadion. HGC en Klein Zwitserland beginnen op hetzelfde tijdstip. Aanvankelijk zou dit duel bij Klein Zwitserland worden gespeeld, maar de clubs hebben ervoor gekozen om de Haagse derby bij HGC plaats te laten vinden.

Het is nog onduidelijk of Jelle Galema en zijn teamgenoten uit of toch thuis tegen Almere spelen. Foto: Koen Suyk

 

De overige vier herenduels blijven staan op zondag. Bij Almere-Den Bosch is het nog onduidelijk op welke locatie er wordt gehockeyd, omdat de sproei-installatie op Almere voor dit weekend wordt afgesloten.

De dames van Hurley slaan zaterdag eerder af. Foto: Willem Vernes

In de damescompetitie verandert de aanvangstijd bij Bloemendaal-Hurley. Op ’t Kopje wordt nu zaterdag om 12.45 uur begonnen. Dat zou aanvankelijk om 14.00 uur zijn, zoals alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse Dames die woensdag werden verschoven.

Voor de volledigheid het complete programma van dit weekend:

Hoofdklasse Dames, zaterdag 6 februari
12.45 uur Bloemendaal – Hurley
14.00 uur Amsterdam – Oranje-Rood
14.00 uur HGC – SCHC
14.00 uur Laren – Pinoké
14.00 uur Victoria – Kampong
14.00 uur hdm – Den Bosch

Hoofdklasse Heren, zaterdag 6 februari
12.00 uur Amsterdam – Bloemendaal
12.00 uur HGC – Klein Zwitserland

Hoofdklasse Heren, zondag 7 februari
14.45 uur Almere – Den Bosch*
14.45 uur Rotterdam – Pinoké
14.45 uur Tilburg – Hurley
14.45 uur Kampong – Oranje-Rood

*locatie nog onbekend


15 Reacties

 1. PeterMontijn

  De Haagsche derby is hdm - KZ....

  1. aernoud-lippmann

   Grapjas

  2. conegut

   Helemaal waar. Maar die zit er volledig nog even niet in.

  3. michiel1971

   HDM? Die spelen bij de heren toch helemaal geen hoofdklasse....?

  4. Mark Bouwman

   @PeterMontijn: HDM - KZ is af en toe een Haagsche Derby. De meest gespeelde Haagse Derby is toch altijd nog die tussen HGC en HCKZ. Ten eerste daar simpel terug te vinden dat HGC met Amsterdam de enige club is die onafgebroken in de Hoofdklasse Heren speelt, in aantal jaren deelname aan de HK gevolgd door KZ. Ten tweede omdat HGC een Haagse vereniging is die speelt op de Roggewoning, eigendom van de gemeente Den Haag ook al ligt dat complex net op grondgebied van Wassenaar. Dit even om de "facts" juist te vermelden 🙂

 2. slechts-een-mening

  Inderdaad...wat @al1963 zegt. hdm-HDS, misschien is dat de alternatieve Haagse derby waar je op doelt.

 3. PeterMontijn

  Klopt Conegut. Hdm speelt promotieklasse dus die vlieger gaat idd niet op. Maar als je het over de Haagse derby hebt dan staan kz en hdm tegenover elkaar. In niet-coronatijden staan er dan zo een paar duizend man om het veld. Supergezellig want iedereen kent elkaar

 4. GlasHalfvol

  Het is wel bijzonder dat niet alle teams gebruik maken van de mogelijkheid van het vervroegen van de wedstrijden. Je zou haast gaan denken dat ze het wel goed uitkomt als de wedstrijden zondag (waarschijnlijk) niet door kunnen gaan.

  1. risa

   Ja, zoals Pinoké wellicht? Eigenlijk hadden ze vanuit de bond gewoon alles moeten verplaatsen naar zaterdag. Waarom zou je niet willen/ kunnen? Het is niet zo dat iedereen zo druk is tegenwoordig ;)

 5. haags-hopje

  Voor hdm is KZ inderdaad dé Haagse derby. Voor HGC en KZ is het een wedstrijd die lekker dichtbij is.

 6. mkrajenbrink

  Helaas, allemaal fout, de Haagse Derby 🐎 is op Duindigt....maar die is dicht...😂

 7. rustaaagh

  Een derby is niet niveau afhankelijk. De Haagse derby is hdm - kz, want er zitten veel meer kinderen bij elkaar op school waardoor het meer leeft en spreekt als ze tegen elkaar moeten. Het klopt wat Bouwman zegt, maar toch wordt hgc meer als Wassenaarse club gezien. Dat komt omdat de meeste leden uit Wassenaar komen.

  1. PeterMontijn

   Precies Rustaaagh, dit schreef ik ook al eerder. Iedereen kent elkaar en dat maakt het zo’n mooi treffen De drie clubs liggen wel vlakbij bij elkaar. Ze delen tegenwoordig zelfs een veld op het terrein van hdm.

 8. partijtje

  Waarom maar twee heren wedstrijden op zaterdag en niet alle heren hoofdklasse wedstrijden naar zaterdag. Dat zou toch verstandig zijn gezien de weers vooruitzichten.

 9. PeterMontijn

  Misschien wel een leuk item voor een nieuwe rubriek: “ de derby”. En dan natuurlijk beide partijen aan het woord laten


Wat vind jij? Praat mee...