KNHB zet streep door hockeyweekend Hoofdklasse

De KNHB heeft, vanwege de vorst, officieel een streep gezet door het volledige programma voor komend weekend in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. Dat is zojuist bekend gemaakt op knhb.nl.

Voor de heren stond voor zondag een speelronde op het programma, de dames zouden een dubbel (zaterdag/zondag) spelen. De hockeybond meldt dat de niet-gespeelde wedstrijden zo snel mogelijk worden ingehaald. De wedstrijden uit de heenronde worden gespeeld voordat de returns worden ingepland. Door de gewijzigde reglementen vanwege corona kan de stand na de heenronde al als eindstand worden aangemerkt, indien de competitie niet in zijn geheel kan worden uitgespeeld.

Dit betekent dat zowel bij de heren als bij de dames een dubbel weekend gepland staat op 20+21 februari 2021. De KNHB gaat er in haar verwachting dus van uit dat volgend weekend weer kan worden gehockeyd. Daarvoor is het noodzakelijk dat, behalve dat de velden sneeuw- en ijsvrij zijn, ook de sproei-installaties zijn aangesloten. Vanwege de vorst zijn die nu afgesloten.

Op zondag 21 februari stond voor zowel de dames als de heren ronde 12 gepland. Het is nog onduidelijk wanneer die duels worden gespeeld. Ook de vier wedstrijden in de Hoofdklasse Heren die afgelopen zondag werden afgelast, moeten nog worden ingepland.

Nieuwe speelschema

Het nieuwe speelschema voor de Hoofdklasse Dames en Hoofdklasse Heren ziet er als volgt uit:

Competitie Ronde Oude datum Nieuwe datum
Hoofdklasse Dames 10 Zaterdag 13 februari 2021 Zaterdag 20 februari 2021
Hoofdklasse Dames 11 Zondag 14 februari 2021 Zondag 21 februari 2021
Hoofdklasse Dames 12 Zondag 21 februari 2021 Nog niet bekend
Tulp Hoofdklasse Heren 10 Zondag 14 februari 2021 Zondag 21 februari 2021
Tulp Hoofdklasse Heren 11 Zaterdag 20 februari 2021 Zaterdag 20 februari 2021 (ongewijzigd)
Tulp Hoofdklasse Heren 12 Zondag 21 februari 2021 Nog niet bekend

 


7 Reacties

 1. rancoburgzorg

  Volgens de weersverwachtingen van dit moment wordt komende 10 dagen op woensdag de hoogste temperatuur bereikt. Het weekeinde van de 20e februari een stevige kans op vorst. Dus wat doen we?.......Juist. De komende woensdag overslaan.

 2. GlasHalfvol

  Jaja, woensdag als het net boven 0 is. Dan zal al die sneeuw wel weg zijn of niet? /s Het weekend van de 20e zal er (gok ik) ook nog niet gehockeyd worden.

 3. ruud-stork

  Ik hoop voor Pinoké dat ze een oplossing hebben voor de zaterdag met hun werkende spelers.

  1. risa

   Hahaha ;) Wel frappant dat er kennelijk in de hoofdklasse dames geen werkende speelsters zijn........ En dat terwijl ze net zo lekker aan het bedenken waren hoe ze dames en heren naar gelijkheid zouden krijgen....

 4. rustaaagh

  Klopt het dat de eerstkomende wedstrijd van Bloemendaal (tegen Rotterdam uit) de kampioenswedstrijd kan zijn?

  1. tiemezegelink

   Ja, als de competitie “half” wordt afgerond wel (stand na 11 speelronden). Bloemendaal staat nu met negen punten voor op Rotterdam (Bloemendaal 9 wedstrijden gespeeld). Rotterdam heeft één wedstrijd minder gespeeld en zou in principe nog kampioen kunnen worden als de competitie wordt afgerond als “halve competitie”. Paar voorwaarden: Bloemendaal moet twee wedstrijden verliezen en Rotterdam moet twee wedstrijden winnen met minimaal 5 doelpunten per wedstrijd (oftewel +10 doelpunten uit twee wedstrijden, ervan uit gaande dat Bloemendaal verliest dus minimaal -2 voor Bloemendaal). Laat ik het schatten op zo’n 0,3% dat dat kan gebeuren.

 5. alexvisie

  Ja, ik denk ook wel dat Rotterdam kampioen wordt. Maar dan met een kans van 0,2%.


Wat vind jij? Praat mee...