Krakers Rotterdam via livestream en NOS in dubbel dubbelweekend

De Hoofdklasse staat voor een primeur met een dubbel dubbelweekend: zowel in de Hoofdklasse Dames als de Tulp Heren Heren spelen de teams een volledige speelronde op zaterdag én zondag. Van alle ploegen hebben de mannen van Rotterdam het mooiste programma. De nummer twee speelt zaterdag thuis tegen koploper Bloemendaal en zondag tegen Kampong. Beide wedstrijden zijn live te zien.

De NOS zendt zondagmiddag vanaf 14.45 uur op NPO1 het duel tussen Kampong en Rotterdam live uit vanaf De Klapperboom in Utrecht. Het commentaar wordt verzorgd door Philip Kooke. In de uitzending van 18.00 uur wordt nog een samenvatting van deze topper getoond.

Op zaterdag verzorgt Rotterdam zelf de live-registratie van de wedstrijd tegen Bloemenaal vanaf het eigen sportpark met een professionele cameraman. Zowel vooraf als na afloop zijn er interviews met de Rotterdam-spelers. Mark van Rijn verzorgt het commentaar, oud-international Hidde Turkstra is de co-commentator. De wedstrijd is vanaf 14.45 uur via de livestream te volgen via hockey.nl.

Livestreams

De Rotterdammers waren de eerste club in de Hoofdklasse die zelf professionele cameramensen inzette voor de livestreams. Inmiddels heeft dat initiatief navolging gekregen bij diverse andere verenigingen. Komend weekend staan onder meer camjo’s bij HGC, Bloemendaal, Den Bosch, Oranje-Rood en Kampong (bij de dames). De overige duels worden uitgezonden met behulp van de automatische camerasystemen, die bij alle Hoofdklasse-clubs hangen en zijn te zien bij hockey.nl.

Jaap Stockmann en Tim Jenniskens zijn de commentatoren bij de thuiswedstrijden van de heren van Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

Ziggo bij Amsterdam- Laren

Behalve de NOS zendt ook Ziggo Sport zondag opnieuw een duel uit de Hoofdklasse Dames live uit: Amsterdam tegen Laren. Ooit een treffen in de top van de Hoofdklasse, maar als nummer laatst zal Laren ongetwijfeld met enige vrees naar Amsterdam afreizen. De gevallen topclub heeft zaterdag overigens ook niet bepaald met een makkie tegen SCHC, de nummer drie van de ranglijst. De wedstrijd tussen Amsterdam en Laren begint zondag om 12.10 uur, de voorbeschouwing om 12.00 uur. Het commentaar bij de wedstrijd is van John van Vliet en Tim Steens.

Beeld van de oefenwedstrijd tussen Amsterdam en Laren gespeeld in augustus vorig jaar. Foto: Bart Scheulderman

Liveblog

Alle overige duels uit de Hoofdklasse Dames starten zowel zaterdag en zondag om 12.45 uur. De mannen allemaal om 14.45 uur. Alle gebeurtenissen op de velden zijn behalve via de livestreams ook te volgen via de liveblogs van hockey.nl. We zijn behalve bij de topduels van Rotterdam ook aanwezig bij Amsterdam – Kampong (heren, zaterdag), Pinoké – Hurley (dames en heren, zondag) en Kampong – Bloemendaal (dames, zaterdag).

Heb je geen tijd om de duels live te volgen, dan kun je zowel zaterdagavond als zondagavond alle doelpunten bekijken via de hoogtepunten van de wedstrijden op hockey.nl.

 

 

 


5 Reacties

 1. Eelco Houwink

  Rotterdam H1 is wel op stoom, zeg. Die hebben er volgns mij zin an

  1. tiemezegelink

   De laatste keer dat Rotterdam in eigen huis verloor van Bloemendaal in een Hoofdklasseseizoen dateert uit 2011, tijdens de play-offs van seizoen 2010/11. Het werd 2-6.

 2. nuchterrr

  ja leuk ,maar ja met zoveel blessures aan de overkant verzacht het effect wel een beetje veel ....denk je niet?

 3. ruud-stork

  Dit moet de link zijn voor de krakert van morgen Rotterdam-Bloemendaal. https://eyecons.com/videos/5580/preview

 4. RobV

  SCHC vs Kampong was denk ik een betere keuze geweest van Ziggo.


Wat vind jij? Praat mee...