HK (H): B’daal wint Klassieker, zege Tilburg en dikke nederlaag R’dam

Op de tiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren is de Klassieker tussen Bloemendaal en Amsterdam bij de stand 2-2 enige tijd gestaakt vanwege hevige regenval. Daarna werd de wedstrijd hervat op het tweede veld en trokken de Mussen het duel naar zich toe: 4-2.

Tilburg deed onderin goede zaken door directe concurrent SCHC met 3-2 te verslaan. Jip Krens besliste het duel vanaf de strafbalstip. Pinoké kende geen genade met Rotterdam en won met 7-0. Klein Zwitserland boog een 2-0 achterstand tegen Den Bosch om in een 4-2 overwinning.

Bloemendaal – Amsterdam 4-2

Met drie doelpunten was Tim Swaen de grote man aan de kant van Bloemendaal in de Klassieker tegen Amsterdam. Het duel werd vlak voor rust bij de stand 2-2 voor enige tijd stilgelegd vanwege de hevige regenval. Na de pauze trok Bloemendaal het duel, dat werd voortgezet op veld 2, naar zich toe. Dankzij de overwinning zijn de Mussen als acht duels ongeslagen in de Klassieker en heeft de ploeg al negentien duels op rij niet meer verloren in de Tulp Hoofdklasse Heren (W16 G3).

Scoreverloop
4. Luke Dommershuijzen 0-1
9. Tim Swaen (sc) 1-1
18. Florian Fuchs (sc) 2-1
20. Gilles Wegter 2-2
56. Tim Swaen (sc) 3-2
58. Tim Swaen (sc) 4-2

De hevige regenval zorgde ervoor dat het duel Bloemendaal-Amsterdam voor korte tijd werd gestaakt. Foto: Bart Scheulderman

SCHC – Tilburg 2-3

Voor het eerst sinds 20 september 2009 verloor SCHC weer eens een thuisduel van Tilburg. Toen werd het 3-5. Dit keer wonnen de Tilburgers met 3-2. Het winnende doelpunt kwam vlak voor tijd van de stick van Jip Krens, die een strafbal benutte. Het was voor Tilburg pas de tweede zege in de laatste 23 uitwedstrijden in de Hoofdklasse (W2 G3 V18). Tilburg klom naar de tiende plaats ten koste van SCHC dat zakte naar positie elf.

Scoreverloop
32. Bram Weers 1-0
34. Leandro Tolini (sc) 1-1
35. Cédric Terwel (sc) 2-1
39. Leandro Tolini (sc) 2-2
63. Jip Krens (sb) 2-3

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen SCHC en Tilburg

Teleurstelling bij Ties Klinkhamer van SCHC na de nederlaag tegen Tilburg. Foto: Koen Suyk

Den Bosch – Klein Zwitserland 2-4

Klein Zwitserland maakte een einde aan de reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag van Den Bosch. De Steenbokken boekten zodoende hun eerste zege op de Bossche formatie sinds 17 april 2005 toen ze in Den Haag met 1-0 wonnen. Met twee doelpunten uit een strafcorner was Aki Käppeler opnieuw belangrijk voor Klein Zwitserland, dat een 2-0 achterstand ongedaan maakte.

Scoreverloop
14. Austin Smith (sc) 1-0
18. Austin Smith (sc) 2-0
21. Aki Käppeler (sc) 2-1
25. Camil Papa 2-2
40. Tim Brand 2-3
44. Aki Käppeler (sc) 2-4

Hurley – Oranje-Rood 0-2

Voor de tiende maal op rij stapte Hurley als verliezer van het veld in de Tulp Hoofdklasse Heren. Thibeau Stockbroekx velde met twee doelpunten het vonnis over de Bosuilen, die hierdoor hekkensluiter blijven. Het clubrecord van veertien nederlagen op rij uit de periode 2003-2009 komt met rasse schreden dichterbij voor Hurley. Met de zesde overwinning van het seizoen blijft Oranje-Rood in de top meedraaien.

Scoreverloop
4. Thibeau Stockbroekx (sc) 0-1
68. Thibeau Stockbroekx 0-2

Kampong – HGC 2-0

Voor de twaalfde keer op rij is HGC er niet in geslaagd te winnen van Kampong. De 2-0 nederlaag op de Klapperboom betekende dat de Wassenaarse ploeg al drie duels wacht op een overwinning in de Tulp Hoofdklasse Heren. Door de zege blijft Kampong, waar David Harte terugkeerde onder de lat, in het spoor van koploper Bloemendaal en achtervolger Oranje-Rood.

Scoreverloop
4. Bjorn Kellerman 1-0
36. Robbert Kemperman 2-0

Moment van overleg voor Rotterdam onder aanvoering van Jeroen Hertzberger. Foto: Ruud Stork

Rotterdam – Pinoké 0-7

Rotterdam heeft opnieuw een dreun moeten incasseren. De ploeg beleefde al de slechtste competitiestart sinds 2002-2003 en zondag gingen de Rotterdammers in eigen huis met 7-0 onderuit tegen Pinoké. In de laatste tien competitieduels boekte Rotterdam pas twee zeges en wacht de ploeg al vijf duels op een overwinning. Met drie doelpunten drukte Alexander Hendrickx opnieuw een grote stempel op de zege van Pinoké. Het was pas de derde keer dat de ploeg met de volle buit terug richting het Amsterdamse Bos keerde. Ook in 2001 en 2019 namen de Steekneuzen de drie punten mee.

Scoreverloop
11. Alexander Hendrickx (sc) 0-1
32. Niklas Wellen 0-2
40. Niklas Wellen 0-3
45. Alexander Hendrickx (sc) 0-4
48. Alexander Hendrickx (sc) 0-5
52. Marlon de Boer 0-6
67. Dennis Warmerdam 0-7

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de tiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


3 Reacties

  1. paul-opgenhaffen

    Kampong blijkt op veld Hurley te spelen

  2. Floorvlist@ziggo.nl

    Eyecons heeft een probleempje. Waar je Kampong - HGC zou kunnen zien, zie je Hurley - OranjeRood.

  3. frank-kooijmans

    Lekker dat eyecons streamen: ipv Kampong-HGC laten ze Oranjerood zien...


Wat vind jij? Praat mee...