Play-outs: HDM veilig, Schaerweijde dwingt derde duel af

HDM speelt ook volgend seizoen in de Tulp Hoofdklasse Heren. Na de 1-2 zege op Hurley van woensdag won de ploeg van coach Erik van Driel zaterdagmiddag ook het thuisduel (4-2). Schaerweijde won op eigen veld met dezelfde cijfers van Nijmegen en dwong zo een derde en allesbeslissende wedstrijd af, na de eerdere nederlaag na shoot-outs in Nijmegen.

Schaerweijde – Nijmegen 4-2

Schaerweijde repareerde de schade die het woensdag opliep in het heenduel tegen Nijmegen. Dat er veel op het spel stond in Zeist bleek al na een halve minuut, toen Schaerweijde-spits Thur Stadelmaier groen ontving voor een duw. De toon was daarmee gezet voor een emotioneel eerste kwart, waarin vier kaarten vielen en drie goals. Jur van der Have en Rizwan Muhammad bezorgden de thuisploeg binnen negen minuten een 2-0 voorsprong.

Prachtige entourage bij de start van Schaerweijde-Nijmegen. Foto: Jan Kruijdenberg/Orange Pictures.

Nijmegen, dat donderdag het eerste duel na shoot-outs won (3-3 na zestig minuten), vond na twaalf minuten de aansluiting via Gijs van Lith. Maar de ploeg van coach Bas Bogaard kwam geen moment in de wedstrijd zoals in de eerste ontmoeting. Nu durfde Schaerweijde het spel wél te maken, waardoor de gastheren nog voor rust liepen naar 3-1 via Daan Troost.

Toen Pepijn Leenhouts kort na de pauze voor de 4-1 tekende, uit de eerste corner van Schaerweijde, gingen de gedachten al naar maandag. Daar veranderde de late en fraaie 4-2 van jeugdinternational Danilo Trieling – volgend seizoen bij Pinoké – niets aan.

HDM – Hurley 4-2

Net als woensdag in Amstelveen kwam Hurley te laat op gang om het HDM lastig te maken. De thuisploeg was al binnen negen minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong gekomen door een velddoelpunt van Fabian Verzuu en een schitterende strafcornervariant tussen Chris Taberima en Yorben Fontaine. Taberima sleepte laag en hard waarop Fontaine al duikend de bal hoog tegen de touwen tipte, een juweel van een doelpunt.

Vreugde bij HDM na één van de vier doelpunten tegen Hurley. Foto: Hans van der Valk/Orange Pictures

Toen Taberima vlak na rust zelf met een directe sleeppush uit een strafcorner de stand op 3-0 had gebracht, leek Hurley een verloren wedstrijd te spelen. Maar net als afgelopen woensdag – bij een 0-2 achterstand – toonde de ploeg van coach Reinoud Wolff ineens veerkracht. Borja Llorens pushte in de 41ste minuut feilloos raak uit een strafcorner (3-1) en acht minuten later tikte Laz Omrani van dichtbij de 3-2 binnen, na prachtig voorbereidend werk van Gijs Pieters.

Het bleek echter niet genoeg om HDM echt aan het wankelen te brengen. Hurley haalde keeper Christopher Combe in de slotfase nog naar de kant, en dat gaf de afzwaaiende Wiegert Schut de kans om een aanval in zijn eentje af te ronden door de bal vanuit een lastige hoek in een leeg doel te pushen. De aanvoerder, die volgend seizoen bij Bloemendaal speelt, sloot zijn HDM-loopbaan zo af met een doelpunt dat de Haagse ploeg hoofdklassezekerheid gaf.

Lees hieronder de hoogtepunten van de tweede wedstrijd in de play-outs tussen Schaerweijde en Nijmegen en tussen HDM en Hurley