Tulp HK (H): cruciale winst Tilburg, Rotterdam klopt Pinoké

In de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Tilburg een donderdagavond een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. Tijdens de midweekse inhaalronde gaven de Brabanders concurrent Hurley een gevoelige tik: 3-2. Rotterdam won de topper tegen Pinoké (1-0), terwijl Kampong een vroege achterstand tegen Oranje-Rood succesvol omboog (3-1). Almere verloor tegen Den Bosch ook zijn twaalfde wedstrijd van het seizoen (1-2).

Tilburg boekte tegen Hurley zijn tweede zege van het seizoen, en een heel belangrijke. Alle treffers kwamen na rust tot stand. Nadat Tom Beddows de score voor de thuisploeg had geopend uit een strafcorner, bouwden Miel van den Heuvel en Rik Sprengers de voorsprong uit. Pas vlak voor tijd deden Noam Sheridan en Philip Thiadens iets terug namens Hurley. Met de overwinning wipt Tilburg over Hurley heen op de ranglijst. De ploeg van coach Jeroen Delmee heeft nu acht punten, twee meer dan Hurley en nog maar één minder dan Klein Zwitserland, de nummer negen op de ranglijst.

De zege op Oranje-Rood betekende voor Kampong de negende thuisoverwinning op rij. De ploeg van coach Roelant Oltmans, geplaagd door veel blessures, keek na een treffer van Thibeau Stockxbroekx al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan, maar boog die nog vóór rust om via treffers van Jip Janssen (strafcorner) en Bjorn Kellerman. Pas in de allerlaatste minuut zorgde opnieuw Janssen uit een strafcorner voor de bevrijdende 3-1, nadat bij de bezoekers Jim van der Venne twee grote kansen onbenut had gelaten. Bij Kampong maakte Sander de Wijn zijn rentree. De Oranje-verdediger is razendsnel hersteld van zijn zware liesblessure en speelde vanaf de eerste minuut mee tegen Oranje-Rood.

Het topduel tussen Rotterdam en Pinoké boeide zeventig minuten lang, ondanks het gebrek aan doelpogingen. De enige treffer van de wedstrijd kwam in het derde kwart op naam van Tjep Hoedemakers, die een razendsnelle counter van de thuisploeg afrondde met zijn vierde doelpunt van het seizoen. Pinoké forceerde pas in het laatste kwart van de wedstrijd zijn eerste twee strafcorners, waarbij het vizier van Alex Hendrickx niet op scherp stond. Rotterdam is door de zege de eerste ploeg die Pinoké dit seizoen van scoren afhoudt.

Almere kon geen vuist maken tegen Den Bosch en verloor ook zijn twaalfde wedstrijd van het seizoen. De voorsprong van Den Bosch kwam al vóór rust tot stand: Koen Bijen scoorde vallend met een prachtige tip-in en Bram van Groesen benutte een strafcorner. Na rust verzuimde de bezoekers via Jelle Galema de marge te vergroten en dook Almere een paar keer gevaarlijk op in de Brabantse cirkel. Vlak voor tijd leverde dat via een strafcorner de aansluitingstreffer op, maar de treffer van Daan Hoepman kwam te laat om de Bosschenaren nogin het nauw te brengen. Almere bleef zodoende voor de 27ste keer op rij zonder winst in de Hoofdklasse, sinds de 3-1 zege op SCHC van 12 mei 2019, nu alweer 670 dagen geleden.

Lees hieronder de updates terug van ons liveblog rond deze vier inhaalwedstrijden van de negende speelronde.