Tulp HK (H): cruciale winst Tilburg, Rotterdam klopt Pinoké

In de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Tilburg een donderdagavond een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. Tijdens de midweekse inhaalronde gaven de Brabanders concurrent Hurley een gevoelige tik: 3-2. Rotterdam won de topper tegen Pinoké (1-0), terwijl Kampong een vroege achterstand tegen Oranje-Rood succesvol omboog (3-1). Almere verloor tegen Den Bosch ook zijn twaalfde wedstrijd van het seizoen (1-2).

Tilburg boekte tegen Hurley zijn tweede zege van het seizoen, en een heel belangrijke. Alle treffers kwamen na rust tot stand. Nadat Tom Beddows de score voor de thuisploeg had geopend uit een strafcorner, bouwden Miel van den Heuvel en Rik Sprengers de voorsprong uit. Pas vlak voor tijd deden Noam Sheridan en Philip Thiadens iets terug namens Hurley. Met de overwinning wipt Tilburg over Hurley heen op de ranglijst. De ploeg van coach Jeroen Delmee heeft nu acht punten, twee meer dan Hurley en nog maar één minder dan Klein Zwitserland, de nummer negen op de ranglijst.

De zege op Oranje-Rood betekende voor Kampong de negende thuisoverwinning op rij. De ploeg van coach Roelant Oltmans, geplaagd door veel blessures, keek na een treffer van Thibeau Stockxbroekx al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan, maar boog die nog vóór rust om via treffers van Jip Janssen (strafcorner) en Bjorn Kellerman. Pas in de allerlaatste minuut zorgde opnieuw Janssen uit een strafcorner voor de bevrijdende 3-1, nadat bij de bezoekers Jim van der Venne twee grote kansen onbenut had gelaten. Bij Kampong maakte Sander de Wijn zijn rentree. De Oranje-verdediger is razendsnel hersteld van zijn zware liesblessure en speelde vanaf de eerste minuut mee tegen Oranje-Rood.

Het topduel tussen Rotterdam en Pinoké boeide zeventig minuten lang, ondanks het gebrek aan doelpogingen. De enige treffer van de wedstrijd kwam in het derde kwart op naam van Tjep Hoedemakers, die een razendsnelle counter van de thuisploeg afrondde met zijn vierde doelpunt van het seizoen. Pinoké forceerde pas in het laatste kwart van de wedstrijd zijn eerste twee strafcorners, waarbij het vizier van Alex Hendrickx niet op scherp stond. Rotterdam is door de zege de eerste ploeg die Pinoké dit seizoen van scoren afhoudt.

Almere kon geen vuist maken tegen Den Bosch en verloor ook zijn twaalfde wedstrijd van het seizoen. De voorsprong van Den Bosch kwam al vóór rust tot stand: Koen Bijen scoorde vallend met een prachtige tip-in en Bram van Groesen benutte een strafcorner. Na rust verzuimde de bezoekers via Jelle Galema de marge te vergroten en dook Almere een paar keer gevaarlijk op in de Brabantse cirkel. Vlak voor tijd leverde dat via een strafcorner de aansluitingstreffer op, maar de treffer van Daan Hoepman kwam te laat om de Bosschenaren nogin het nauw te brengen. Almere bleef zodoende voor de 27ste keer op rij zonder winst in de Hoofdklasse, sinds de 3-1 zege op SCHC van 12 mei 2019, nu alweer 670 dagen geleden.

Lees hieronder de updates terug van ons liveblog rond deze vier inhaalwedstrijden van de negende speelronde.


11 Reacties

 1. ruud-stork

  Live Rotterdam- Pinoké. https://eyecons.com/videos/5580

  1. DK

   Goed beeld!

 2. ruud-stork

  👌

 3. Eelco Houwink

  Goed beeld, maar wel een rommelige wedstrijd, met veel verkeerde keuzes over en weer waar het (overigens prettige) commentaar wel een beetje aan voorbijgaat. Hoeveel balverlies kan je leiden ?

 4. luchtisblauwgrasisgroen

  Weer fijne professionele vastlegging. Feedback voor de commentators: nu lijkt het soms op radio verslaggeving, graag meer beschouwend!

  1. markvanrijn

   Dank voor je feedback! We zullen er rekening mee houden aanstaande zondag. Fijn dat je weer hebt gekeken 👍

 5. Freekie

  Wat is Almere verschrikkelijk slecht... Niet heel verbazend, qua keuzes in coach als key players, maar dit is wel onder verwachting

  1. ruudalmere

   Een sportieve reactie zou zijn.......Almere blijft tot de laatste seconde knokken ! Uw reactie zegt meer over u zelf !

  2. Avdd

   Voor Almere zijn dit de beste twee coaches die er zijn. Twee jongens van de club die deze onmogelijk uitdaging aan durfde. Dat Almere uberhaubt hk speelt is al een cadeautje, weinig clubs in NL zijn met zo een mooi verhaal de hk ingekomen en gebleven.


Wat vind jij? Praat mee...