HDM overleeft hectische slotfase tegen Hurley en wint: 1-2

HDM heeft een eerste stap gezet richting lijfsbehoud in de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg van coach Erik van Driel won woensdagavond de eerste play-outwedstrijd op bezoek bij promotieklasser Hurley met 1-2.

HDM opende de score in de 21ste minuut via routinier Kieran Dartée. Hij benutte een strafcorner en gaf de Haagse ploeg daarmee een welkome voorsprong. De hoofdklasser kroop in het eerste kwart namelijk door het oog van de naald toen het vier strafcorners op rij van Hurley overleefde.

Nadat Chris Taberima er in het vierde kwart 0-2 van had gemaakt – eveneens uit een strafcorner – leek het duel beslist. Toch zette Hurley nog flink aan en bracht het HDM een paar keer in de problemen. Via een strafcornerdoelpunt van Indra Aerts werd het nog 1-2, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet in een hectische slotfase.

Zaterdag spelen beide teams opnieuw tegen elkaar, dan op het veld van HDM. Winst voor de thuisploeg is dan voldoende om het abonnement op de Hoofdklasse met één seizoen te verlengen.

Lees hieronder de updates uit ons liveblog terug


Wat vind jij? Praat mee...