Nijmegen klopt Schaerweijde op eigen veld na shoot-outs

Promotieklasser Nijmegen heeft hoofdklasser Schaerweijde woensdagavond een eerste tik uitgedeeld in de strijd om promotie/degradatie. De ploeg van coach Bas Bogaard kroonde zich op eigen veld via shoot-outs tot winnaar, nadat beide ploegen elkaar in een heerlijk gevecht op 3-3 hadden gehouden. 

De toeschouwers in Nijmegen kregen een heerlijk, open duel voorgeschoteld tussen de nummer twee van de Promotieklasse en de nummer elf van de Hoofdklasse. Het spel golfde op en neer en het scoreverloop vertoonde eenzelfde cadans. Na een 1-0 voorsprong voor Nijmegen werd het razendsnel 1-2, daarna pakte Nijmegen de regie weer in handen (3-2), waarna Schaerweijde de schade opnieuw repareerde: 3-3.

David Blom, goalgetter van Nijmegen. Foto: Willem Vernes

Grote man aan de zijde van de Nijmegenaren was David Blom, die alle treffers van zijn ploeg voor zijn rekening nam. In de reguliere competitie had de sterke aanvaller zijn waarde voor Nijmegen al bewezen door met 24 doelpunten topscorer van de Promotieklasse te worden. Woensdagavond maakte hij zijn eerste hattrick van het seizoen.

De doelpunten van Schaerweijde kwamen op naam van Daan Troost (1-1), Thur Stadelmaier (1-2) en Matt Bird (3-3). In de spannende shoot-outserie die na de 3-3 volgde, waren meer missers te zien dan doelpunten: Nijmegen miste er drie, Schaerweijde liefst vier. Uiteindelijk kwam de thuisploeg als winnaar uit de koker (2-1). Gijs van Lith verzilverde de laatste shoot-out van de thuisploeg.

Lees hieronder de updates van ons liveblog terug


Wat vind jij? Praat mee...