Mathijssen na landstitel: ‘Het mooiste is de klik met de jongens’


10 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Mooie prestatie om in eerste jaar twee titels te pakken! Het fundament voor dit succes is door Michel vd Heuvel gelegd, en hopelijk kan Matthijssen daar in de komende jaren nog verder op voort bouwen en nog dominanter worden. Van Doren is van absolute wereldklasse en blijft hopelijk nog lang bij Bloemendaal. Hij is nu regerend titel houder van de Hoofdklasse, EHL, EK, WK en Hockey League. Alleen de OS ontbreekt nog...

 2. misha-van-oostveen

  Ben je voor België 🤩?

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Ik vind het mooi om te zien hoe Van Doren telkens weer beter wordt en de teams waarin hij speelt helpt te winnen. Vd Heuvel heeft hem naar Bloemendaal gehaald, en hij zal als Bondscoach van Belgie de komende jaren het team nog beter gaan maken. Hoop dat Nederland veel van hen leert 😉

 3. MIck

  Als coach ben je zo goed als je materiaal is en bij Bloemendaal had hij ook wel een aardig elftal toch? Net als Belgie wel een aardig elftal heeft. Zou vd Heuvel het veel beter doen dan Delmee bij Tilburg? Vind het persoonlijk veel knapper om er zonder play-outs met Tilburg in te blijven dan met Bloemendaal play-offs halen.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Het gaat maar om een ding: het winnen van prijzen, niet om meedoen. Vd Heuvel en Matthijssen hebben laten zien dat ze dit kunnen door een groep goede hockeyers nog beter te laten hockeyen en op beslissende momenten te laten pieken. Ik hoop dat Delmee dit ook voor elkaar krijgt bij Oranje.

 4. MIck

  Maar er is toch ook niemand die niet zegt dat het gaat om prijzen winnen? Ik zeg dat je als coach zo goed bent als je materiaal en niet iedere ploeg heeft het budget van Bloemendaal en of Kampong en kan dus voor de titel spelen, niks meer niks minder.

 5. Unionmijnclubdekluis

  Luchtisblauw, het zal wel even afkicken voor je worden aangezien de competitie voorbij is. Hoop dat je tijdens de Olympische spelen je Bloemendaal bril afzet! Verder een mooie prestatie van Rick!

  1. paulienschous

   Beide zijn oranje

 6. floppieenteun

  Uitstekende coach. In je debuutseizoen de dubbel pakken is een fantastische prestatie. Bloemendaal gaat nog veel plezier aan deze coach beleven.

 7. kunstgrasisnep

  Mooi realistisch interview met een goede coach. Maar als je iets meer uitzoomt, moet je ook constateren dat we in het 2e deel vd competitie niet meer het dominante Bloemendaal collectief hebben gezien en het afhankelijk was aan het surplus aan individuele kwaliteit van van Doren en Fuchs om de punten te behouden. Dan de landstitel winnen in de PO zonder een wedstrijd in de reguliere tijd te kunnen winnen, bol van incidenten, kaarten, schwalbes, doelpunt wel of niet binnen de tijd, .... dat voelt voor een sportliefhebber als Mathijssen dubbel kan ik me voorstellen. Nee, beter zou het zijn geweest als de titel vanmiddag in een 3e wedstrijd op het veld had worden vergeven, na een wedstrijd hockey met 2 topteams in de sterkste opstellingen. Na winst zou zo’n titel Mathijssen ongetwijfeld veel beter hebben gesmaakt...........als Bloemendaal had gewonnen? Zeker geen zekerheid tegen dit Kampong dat, zoals hij zelf aangaf, gewoon beter was, zelfs met 10 man.


Wat vind jij? Praat mee...