Matla en Brinkman weekwinnaars in strijd om Gouden Stick

Frédérique Matla en Thierry Brinkman zijn deze week door het vaderlandse hockeypubliek verkozen tot beste spelers van het voorbije weekend. Voor Matla is het de tweede week op rij dat zij deze eretitel opstrijkt.

Matla zette haar ploeg Den Bosch op het goede spoor in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam, door al na twee minuten voor de openingstreffer te zorgen dankzij een fraaie individuele actie. Den Bosch won het duel, ook dankzij een andere snelle goal, met 2-0. Matla zette daarmee haar seizoenstotaal op zeven goals.

Thierry Brinkman opende ook de score voor zijn team, in het duel van Bloemendaal tegen Oranje-Rood (3-0). De aanvaller, wekelijks uitblinkend bij de landskampioen, nam een scoop aan en beukte de bal met zijn forehand tegen de touwen. Brinkman, de beste schutter van Bloemendaal, staat inmiddels op acht treffers.

Elke speelronde stemmen

Natuurlijk kan er ook dit weekend weer gestemd worden voor de Spelers van de Week. Dit kan je doen via  hockey.nl/goudenstick. De stemmen van het publiek, de experts en de aanvoerders/coaches resulteren aan het einde van seizoen in een eindrangschikking met de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en de beste speelsters van de Hoofdklasse Dames.

 


Wat vind jij? Praat mee...