Mitton schiet Amsterdam naar winst tegen zwak Klein Zwitserland

Met zijn backhand brak de Australiër Trent Mitton zondagmiddag na 58 minuten hockeyen de ban voor Amsterdam, dat een verdiende overwinning boekte op tegenstander Klein Zwisterland (0-1). De Steenbokken – de verrassing van de eerste competitiehelft – speelden aanvallend een waardeloze wedstrijd.

Op papier was Klein Zwitserland-Amsterdam een prachtig affiche, tussen de verrassende nummer drie van de ranglijst en de club uit Amsterdam die dit seizoen onder leiding van Alexander Cox op jacht is naar eerherstel. Maar knetteren deed het heel lang niet, op het authentieke complex aan de Klatteweg.

Inspiratieloos dwaalden de spelers van Klein Zwitserland over het veld. Dat de ploeg van Omar Schlingemann lang uitzicht hield op een goed resultaat, was vooral te danken aan het feit dat Amsterdam het veldoverwicht niet wist om te zetten in veel serieuze kansen. Lang was de confrontatie tussen beide teams een zeldzaam saaie wedstrijd. Verdedigend stond KZ zijn mannetje wel.

Klein-Zwitserland-Amsterdam was geen hoogstaande wedstrijd. Foto: Bart Scheulderman

Winnende goal Mitton

Gedurende de hele eerste helft werden er slechts twee scoringskansen gecreëerd, allebei uit een strafcorner. Een sleeppush van Amsterdammer Luke Dommershuijzen was gevaarlijk, maar werd knap gepakt door keeper Koene Schaper. Namens Klein Zwitserland mocht ook Aki Käppeler aanleggen voor een strafcorner. Zijn sleeppush ging naast.

In het derde kwart kantelde de wedstrijd nog meer in de richting van Amsterdam, dat steeds gevaarlijker werd. Na twee gemiste strafcorners was het wachten op een doelpunt voor de ploeg van Alexander Cox.

Met een prachtige uithaal stelde Mitton aan het begin van het vierde kwart orde op zaken. Dat bleek het signaal voor Klein Zwitserland om de mouwen toch nog even op te stropen. Met iets meer geluk had uit schoten van Tim Brand en Sijbrand Bolhuis zomaar de gelijkmaker kunnen vallen. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een strafcorner, maar ook de sleeppush van Käppeler liep niet. Wil Klein Zwitserland z’n eigen sprookje van dit seizoen laten voortduren, dan moet er de komende weken absoluut een tandje worden bijgeschakeld.

Klein Zwitserland – Amsterdam 0-1 (0-0)
58. Trent Mitton 0-1