Nagenieten: de landstitels van Den Bosch en Bloemendaal

De dames van Den Bosch legden zaterdag beslag op de 20ste landstitel in de clubhistorie. De mannen van Bloemendaal prolongeerden later die dag hun landskampioenschap en hielden voor de 21ste keer in de geschiedenis de beker in de lucht. Geniet nog één keer van de beelden. 

Tijdens een uitspeelcorner besliste Frédérique Matla vanaf kopcirkel de eindstrijd met Amsterdam. De international en tevens topscorer van de Hoofdklasse Dames zorgde in het Wagener Stadion ook al voor het enige doelpunt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Bloemendaal was in twee instanties met shoot-outs te sterk voor Kampong. Beide wedstrijden eindigden in de reguliere speeltijd in 2-2, waarna Bloemendaal-keeper Maurits Visser een hoofdrol opeiste.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)


6 Reacties

 1. Eelco Houwink

  Nu wel genoeg Mussen gezien. De shoot-out van Kemperman was van volstrekt wereldniveau en als je dan over bolle kant gaat lopen zeuren ben je wel een hele zielige kneiteraar

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   ┊┊┊┊┊┊┊┊┊┊┊┊╭━━━ ┊┊┊┊╱▔▔╲┊┊╭━╯NEVER ┊┊┊▕┈┈▋▋▏╭┫GENOEG🧡 ┊▂▂╱┈┈┈▕╲╯╰╮MUSSEN ┊▏▕▂▂╱┈▕▔┊┊╰━━━━ ┊╲▂▂▂▂▂╱┊┊┊┊┊┊┊┊ ━━━━┃━┃━━━━━━━━━

  2. hockey12345

   LBGG, jij wordt met de dag gekker

  3. frans-j

   Dan maar een zielige kneiteraar.

 2. adrievandeparel

  Het is opvallend dat er weinig terug te zien/lezen is van de blunder van de scheidsrechter die een goede goal van Kampong afkeurt. Hij had voordeel moeten geven/niet fluiten dan was het 1-3 voor Kampong geweest. Even later bijna de 1-4 door een goal die 1 seconde te laat was en de zoemer voorkwam een ruime voorsprong voor Kampong. Ik dacht toen dat wordt een mooie 3e wedstrijd. Door de klasse van Bloemendaal bleef het bij 2 wedstrijden. Ik ben bij de heren voor Nederland, had ze het allebei helemaal gegund. Hopelijk wordt het samen en de andere toppers van Nederland een groot succes in Toko. In '96 en 2000 is het ook gelukt, nu 3e keer Olympisch Kampioen zou supermooi zijn, SUCCES !


Wat vind jij? Praat mee...