NOS naar Bloemendaal – Den Bosch, Ziggo bij Pinoké vs Den Bosch

Door het uitstel van de wedstrijd Amsterdam – Rotterdam in de Tulp Hoofdklasse Heren zendt de NOS zondag (aanvang 14.15 uur) live het duel tussen Bloemendaal en Den Bosch uit. Ook hockey.nl is op ’t Kopje aanwezig om verslag te doen in het liveblog. 

In dat liveblog blijf je zondag ook van minuut tot minuut op de hoogte van Klein Zwitserland tegen Hurley, de kraker onderin de Hoofdklasse Heren. Van de andere duels bij de mannen vermelden we in ons blog de doelpuntenmakers.

Hoofdklasse Dames

Liefhebbers van dameshockey kunnen zondag vanaf 12.00 uur op Ziggo Sport kijken naar de voorbeschouwing van Pinoké – Den Bosch in de Hoofdklasse Dames. De wedstrijd begint om 12.10 uur. Het verslag en commentaar is in handen van John van Vliet. Tim Steens is ook in het Amsterdamse Bos aanwezig als co-commentator. In het uitduel met Pinoké van vorig seizoen maakte spits Frédérique Matla zeven van de acht Bossche doelpunten (0-8).

Frédérique Matla op archiefbeeld. Foto: Willem Vernes

hockey.nl is ook eveneens bij Bloemendaal – Amsterdam (aanvang 12.15 uur) en doet tevens in de Hoofdklasse Dames verslag van de wedstrijd tussen Laren – HGC (aanvang 12.45 uur). Via het liveblog mis je niks.

Promotieklasse

In de promotieklassen staan dit weekend ook interessante duels op het programma. Bij de heren spelen Schaerweijde en Cartouche tegen elkaar en treffen Voordaan en het verrassend sterke Laren elkaar. Als hockey.nl zijn we zondag bij de Promotieklasse Dames waar KZ het opneemt tegen koploper Rotterdam. De Rotterdamse formatie won beide duels, KZ won eenmaal. De tweede wedstrijd werd zondag uitgesteld, omdat de selectie van tegenstander Nijmegen te kampen had met de gevolgen van het coronavirus. Die wedstrijd wordt op 18 oktober ingehaald.

De verwachting bij KZ zijn hooggespannen voor dit seizoen. Coach Jorge Nolte sprak in de voorbereiding de ambitie uit dat zijn ploeg voor promotie gaat. 

ROTTERDAM- Jorge Nolte, coach dames HCKZ. ABN AMRO CUP 2019 COPYRIGHT KOEN SUYK.


7 Reacties

 1. Teun-van-de-Veen

  Kz!!!!!

  1. Badwaiter

   Wat wil je zeggen Teun ...?

 2. aernoud-lippmann

  Topper verzet naar dinsdag ! NOS dan maar naar HGC-Pinoke .....🙏Lijkt me goed alternatief !

 3. tiemezegelink

  Snap dat ze voor Bloemendaal - Den Bosch kiezen (de nummers 1 en 2 van vorig seizoen, niet afgemaakt natuurlijk maar je snapt wat ik bedoel) hebben gekozen. HGC - Pinoké wordt denk ik wel een leukere wedstrijd om te kijken.

 4. tiemezegelink

  Ben al super blij dat de NOS weer live een hockeywedstrijd gaat uitzenden!!

 5. jonathan

  Inderdaad, fijn weer een wedstrijd op tv. De aanleiding is minder florissant. Veel wedstrijden, ook in lagere gelederen worden afgelast omdat er bij een team of een besmetting met corona is vastgesteld of meerdere personen uit een team in quarantaine moeten. De bond mag niet bekend maken in welk team er een besmetting is vast gesteld maar er wordt ook geen open kaart gespeeld hoeveel teams er wekelijks niet kunnen spelen. Ook clubs doen daar geen mededelingen over terwijl ,zeker clubs in studenten steden, daar mee te maken hebben. Gezien de opwaartse opleving van het aantal besmettingen en sinds gisteren ook het aantal ziekenhuis opnames is het misschien wel goed om wat opener en eerlijker te zijn over de afgelaste wedstrijden, zodat je voor je zelf een keuze kan maken of je een clubhuis wel binnen gaat of buiten blijft in de open lucht. Helaas is voor veel mensen ook buiten anderhalve meter een vergeten begrip. Laten we allen ons best doen, jong en oud, zodat we deze competitie wel kunnen uitspelen.

  1. stekel

   Als de clubs dat toe staan kan en mag de KNHB dat wel. Dat is dus een kwestie van wil de KNHB transparantie. Meeste clubs websites geven het aan of het hun spelers of die van de tegenpartij betreft. Je hebt overigens altijd keus. Gaan of niet gaan.


Wat vind jij? Praat mee...