NOS naar dubbel op Pinoké, hockey.nl ook in Eindhoven

De start van de competitie in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren krijgt komend weekend in de media volop de aandacht. De NOS zet zondag de camera’s bij Pinoké neer om daar verslag te doen van de dubbel. De dames van Pinoké treffen om 12.45 uur Kampong, de mannen om 14.45 uur Den Bosch. 

Ziggo Sport was van plan om in het Amsterdamse Bos live verslag te doen van het duel bij de dames tussen Amsterdam en HGC. Die wedstrijd is echter uitgesteld naar woensdag 9 september, omdat Amsterdam vanwege cornabesmettingen zes spelers mist.

De NOS zendt de wedstrijden van de Pinoké dames en heren in samenvatting uit in de Studio Sport-programma’s op zondag op NPO1. Het commentaar wordt verzorgd door Philip Kooke.

Ook Langs de lijn is op de radio zondag aanwezig bij de Tulp Hoofdklasse Heren. Krijn Schuitemaker doet vanuit Eindhoven met flitsen live-verslag van Oranje-Rood tegen Rotterdam.

Kelly Jonker kan zondag haar competitiedebuut maken bij Pinoké.

hockey.nl in Amsterdam en Eindhoven

Ook de redactie van hockey.nl schiet zondag uit de startblokken bij het begin van de Hoofdklasse Dames en Hoofdklasse Heren met een verslag van zes wedstrijden. In ons liveblog houden we jullie op de hoogte van Pinoké – Kampong en Oranje-Rood tegen Laren in de Hoofdklasse Dames. Natuurlijk brengen we ook de highlights van de andere velden.

Teun Beins (Oranje Rood) en Thijs van Dam (Rotterdam) treffen elkaar zondag in Eindhoven. Foto: Willem Vernes

Ook van de Hoofdklasse Heren hoef je niets te missen door ons liveblog. We hebben een verslaggever bij Oranje-Rood – Rotterdam, Pinoké – Den Bosch en Amsterdam – Hurley. De wedstrijden bij de heren starten om 14.45 uur, het liveblog is al een kwartier eerder in de lucht.

De samenvattingen van alle wedstrijden zijn zondagavond al te bekijken op hockey.nl.


15 Reacties

 1. unplugged

  Wie heeft er belang bij het kijken naar de dames van Amsterdam en HGC . Belachelijke keus , hockey onwaardig .

  1. AvA

   Ja idd bijzondere keus. Adam zal zn sterkste opstelling niet neerzetten. Atjes en mindere spelers. Er zijn idd leukere ontmoetingen....

  2. vostammer

   Het enige stadion waar je niet op een parkeerplaats kijkt. Ze zouden Amsterdam elke week moeten uitzenden!

  3. opleidenkey

   Misschien eerbetoon aan de landskampioen? Maar ik hoor wel berichten over Amsterdam speelsters die besmet zijn met Corona...😩

  4. hockeyliefhebber12

   Op Amsterdam website staat inderdaad dat 3 speelsters besmet zijn/geweest en daarnaast ook 3 speelsters preventief in quarantaine zijn

 2. Badwaiter

  De vraag is eerder wie er belang bij heeft te weten wat jij van die keuze vindt!

  1. jochenvanwestendorp

   Idd!

 3. rustaaagh

  Adam - HGC zal idd wsc veel doelpunten opleveren. Tenzij de 3 in quarantaine de 3 beteren zijn. Waarom deze wedstrijd? Afspraak is om zoveel mogelijk clubs op tv te laten komen. Nu ze in punten gelijk staan, lijkt het nog interessant :).

 4. aernoud-lippmann

  Nu Ziggo wekelijks de dames live op tv brengt hoeven we toch niet 22 speelrondes naar Den Bosch, Amsterdam, Schc te kijken ? Juist goed dat ALLE clubs in beeld komen .

 5. stekel

  AMS heeft iig al een verzoek bij de KNHB neergelegd om wedstrijd uit te stellen. Veel onduidelijk over het proces en status.. iemand iets gehoord over covid gevallen bij SCHC?

  1. maus2018

   Zijn de speelsters van Amsterdam dan toch onverantwoordelijk geweest?? Zie onderstaande uitspraak: In deze onzekere tijd, waarin het negeren van de anderhalve meter kan resulteren in een quarantaine van tien dagen en dus het missen van één of meerdere wedstrijden, doet coach Robert Tigges een beroep op de verantwoordelijkheid van zijn speelsters.

 6. GlasHalfvol

  A'dam - HGC uitgesteld tot woensdag. En trouwens: ballenkinderen zijn voorlopig niet meer welkom.

  1. stekel

   💪 aangepaste regels stonden alleen op de KNHB site.. waarom niet hier is en blijft een raadsel

 7. RobV

  Een Ziggo live uitzending van Pinoké tegen Kampong (dames) was natuurlijk veel beter geweest, maar daar fietst de NOS weer doorheen die een (mosterd na de maaltijd) samenvatting ervan geeft.

  1. maus2018

   Kan als nog


Wat vind jij? Praat mee...