Oefenduels Hoofdklasse (H): HGC verslaat Bloemendaal

De Tulp Hoofdklasse Heren gaat vanaf 31 januari weer van start. De teams stonden ruim 3,5 maand niet met elkaar op het veld en missen op dit moment nog veel wedstrijdritme. Vandaar dat alle ploegen een aantal oefenduels hebben ingepland. Wij houden je via dit overzicht op de hoogte van de wedstrijden die staan gepland en vermelden ook de uitslagen en daar waar mogelijk de doelpuntenmakers.

De mannen van HGC hebben zondag in aanloop naar de herstart van de competitie voor een verrassing gezorgd. De ploeg van Paul van Ass won in Wassenaar met 3-1 van Bloemendaal.

HGC kwam op voorsprong door een rake strafcorner van Seve van Ass. Roel Bovendeert tekende voor de gelijkmaker, waarna HGC door goals van Steijn van Heijningen en Van Ass uitliep naar een oefenzege tegen de koploper van de Tulp Hoofdklasse Heren. Met name het doelpunt van Van Heijningen was fraai, hij versloeg doelman Maurits Visser met een prachtige hoge backhand.

Steijn van Heijningen maakte tegen Bloemendaal (3-1) een fraaie goal. Foto: Willem Vernes

Door de nederlaag kent Bloemendaal een slechte generale in aanloop naar de topper tegen Kampong van aankomende zondag. De koploper won vrijdag ook al niet van Pinoké: 1-1.

Kampong versloeg Pinoké zondag wel. Dankzij een vlijmscherpe Bjorn Kellerman werd het 5-2 voor de ploeg van Roelant Oltmans. De international maakte tegen de Steekneuzen een hattrick. Jip Janssen en Terrance Pieters scoorden de andere goals voor Kampong. Bij Pinoké, dat met name in de eerste helft aantrekkelijk hockey speelde, vonden Marlon Landbrug en Dennis Warmerdam het net.

Kampong-aanvaller Bjorn Kellerman scoorde tegen Pinoké (5-2) drie keer. Foto: Koen Suyk

Olivier Hortensius wekte indruk zondag bij de mannen van Rotterdam. Het talent scoorde drie keer in de oefenzege tegen Tilburg: 7-1. Jeroen Hertzberger, Thijs van Dam, Tristan Algera en Guus Jansen waren ook trefzeker voor de ploeg van Albert Kees Manenschijn. Felix Gulinck redde de Tilburgse eer.

Den Bosch won op eigen veld van Klein Zwitserland. Het team van Eric Verboom was met 3-1 te sterk. Bram van Groesen, Austin Smith en Koen Bijen scoorden voor de thuisploeg. Ruben Versteeg zorgde voor de Haagse treffer.

Den Bosch-aanvoerder Austin Smith. Foto: Willem Vernes.

Er staan nog twee oefenwedstrijden op het programma, voordat komende zondag de strijd weer losbarst in de Tulp Hoofdklasse Heren. HGC gaat dinsdag op bezoek bij Den Bosch en Amsterdam ontvangt buurman Hurley.

Alle uitslagen op een rij

Zondag 3 januari:
Den Bosch – Tilburg 5-4
Zaterdag 9 januari:
HGC – Tilburg 6-0
Zondag 10 januari:
HGC – Pinoké 4-4
Oranje-Rood – Den Bosch 2-1
Bloemendaal – Hurley 2-0
Rotterdam – Amsterdam 2-0
Almere – Klein Zwitserland 1-2
Woensdag 13 januari:
HGC – Rotterdam 0-2
Hurley – Bloemendaal 0-6
Donderdag 14 januari:
Oranje-Rood – Almere 2-1
Zaterdag 16 januari:
Hurley – Den Bosch 1-2 (i.v.m. sneeuw na 40 minuten gestaakt)
Zondag 17 januari:
Bloemendaal – Pinoké 3-2
Hurley – Almere 1-1
Amsterdam – Klein Zwitserland 2-1
Oranje-Rood – Tilburg 2-1
Kampong – HGC 5-2
Dinsdag 19 januari:
Rotterdam – Klein Zwitserland 4-1
Donderdag 21 januari:
Amsterdam – Almere 2-2
Hurley – Rotterdam 2-7
Vrijdag 22 januari:
Pinoké – Bloemendaal 1-1
Zaterdag 23 januari:
Tilburg – Amsterdam 0-2
Zondag 24 januari:
HGC – Bloemendaal 3-1
Kampong – Pinoké 5-2
Rotterdam – Tilburg 7-1
Den Bosch – Klein Zwitserland 3-1
Oranje-Rood – Almere n.n.b.

Resterend programma

Dit is het oefenschema van alle clubs uit de Tulp Hoofdklasse Heren ter voorbereiding op de hervatting van het door corona afgebroken seizoen. De competitie wordt op zondag 31 januari hervat. Publiek is bij geen enkele wedstrijd toegestaan.

Almere

Amsterdam

Dinsdag 26 januari: Amsterdam – Hurley

Bloemendaal

Den Bosch

Dinsdag 26 januari: Den Bosch – HGC

HGC

Dinsdag 26 januari: Den Bosch – HGC

Hurley

Dinsdag 26 januari: Amsterdam – Hurley

Kampong

Klein Zwitserland

Oranje-Rood

Pinoké

Rotterdam

Tilburg


4 Reacties

 1. rhonig

  Weleens gehoord van het begrip drogreden? 😉

 2. GlasHalfvol

  Denken jullie soms aan een of ander complot?? De KNHB ism artsen (die de testen afnemen), de hockeyers/coaches icm NOC/NSF ?? En dat allemaal voor een potje hockey?? Zelfs de verzinsels dat het opzettelijk verspreid is door Bill Gates icm 5G of dat je een chip ingespoten krijgt is geloofwaardiger.....

 3. daan

  Zelfs de verzinsels is geloofwaardiger! Schrujf zNederlands!

 4. daan

  Is ook geen Nederlands met die fouten? Excuses!


Wat vind jij? Praat mee...