Oltmans en De Vilder veroordelen actie De Ridder: ‘Dat is gewoon heel dom’

Kampong verloor na twee wedstrijden de strijd om de landstitel van Bloemendaal. De Mussen waren twee keer met shoot-outs te sterk. Kantelpunt in de tweede finale was de rode kaart van Floris de Ridder. De hoofdpersoon in kwestie wilde na afloop niet voor de camera reageren. Zijn ploeggenoot Derck de Vilder en coach Roelant Oltmans veroordelen zijn actie, vlak voor de 2-2 van Thierry Brinkman.


16 Reacties

 1. jochenvanwestendorp

  Mooie en eerlijke reflecties. Knop omzetten en volgend seizoen gewoon knallen. Succes Kampong 👍

 2. hockeyliefhebbertje

  Zelfreflectie! Nu nog even doortrekken naar De Wijn in de eerste pot, ook heel dom, zo nog dommer. En naar Kellerman die uit alle onmogelijke hoeken en gaten op doel schiet ipv een cornertje pakt of met 20 sec op de klok in zijn eentje een vrije bal nam en op doel af ging met balverlies en turn per tot gevolg (had zo maar3-2 kunne worden) ipv tijd uit spelen. Bij Kampong zou een psycholoog wel een toegevoegde waarde zijn.....

  1. mengelblik

   Tactisch ook zeer discutabel om de Geus, donderdag, de beslissende shoot out te laten nemen. Had een ervaren “ op zeker” speler moeten doen dan had je vandaag de beslissende wedstrijd gehad.

 3. MIck

  Je weet dat de Geus international is? Hoe ervaren wil je ze hebben?

 4. Runa Honig

  Ik vind dat een coach zich niet voor de camera negatief over de fout van een speler moet uitlaten en zeker niet als hij deze speler nog niet heeft gesproken.

  1. philchapel

   Heeft hij geenszins gedaan (zie lager). Wat moet hij dan antwoorden wanneer hem de vraag wordt gesteld?? “No comment”? Of een wat wollig politiek rond de hete brei gedraai? Kom nou! You never managed right? ;)

 5. Bart Bouwman

  Op basis van het gehele seizoen Bloemendaal terecht kampioen!!!

 6. w.j.arriens

  Derck de Vilder, wat een talent, wat speelde hij goed. Onbegrijpelijk dat hij niet in de Tokyo-selektie zit. Iedereen met een beetje verstand van hockey kan in die selektie tenminste 1 of 2 spelers aanwijzen die bij lange na niet de toegevoegde waarde van een speler als De Vilder hebben.

  1. popov0702

   Zeker en dat zijn er al drie van Kampong zelf

  2. bhockeyfan

   Helemaal mee eens!

  3. frans-j

   Popov, ik wist niet dat Pinoké een satellietclub van Kampong blijkt te zijn?

  4. Eelco Houwink

   Aha, nou dat zeg ik al 1,5 jaar

 7. philchapel

  Klasse-reactie Coach Oltmans. Kijkt terecht in eigen boezem en behoudt een zeer nuchtere kijk op de wedstrijd, looft zijn team, looft de tegenstander. En wanneer hem de vraag wordt gesteld mbt tot “het kantelmoment” vd wedstrijd, antwoordt hij eerlijk zonder om de hete brei heen te draaien en blijft juist high level (@honingpot) dwz zonder in detail te verklappen wat hij aan die bewuste speler (de Ridder) gaat vertellen. Klasse. Iedereen die een team heeft geleid (sport of business) weet dat het zo moet gaan wanneer er om gevraagd wordt (door mensen wiens bevoegdheid het is om dat soort vragen te stellen natuurlijk, de anderen stuur je gewoon wandelen). Die de Ridder weet heus wel dat hij iets ontzettend doms heeft gedaan met onomkeerbare gevolgen.

 8. blauwevelden

  Terecht rood. Is toch naslaan. Theater van Brinkman zou wat mij betreft ook bestraft mogen worden. Maar weet niet zo goed hoe dat volgens de spelregels zou moeten. Misschien een mooie voor de scheidsrechtersvraag hier op hockey.nl...

  1. nic-vis

   Gewoon geel, onsportief gedrag

 9. sa-te-t

  Brinkman geen stervende zwaan maar stervende mus. Nare trekjes..


Wat vind jij? Praat mee...